José Luis Sampedro

José Luis Sampedro

Biografia

José Luis Sampedro (1917-2013) va néixer a Barcelona. Va passar la seva infància a Tànger i la seva adolescència a Aranjuez, ciutats de gran influència en la seva obra. Va viure també a Cihuela (Sòria), Melilla, Santander, Madrid, Tenerife i Mijas.

Va ser catedràtic d'Estructura Econòmica, escriptor, membre de la Real Academia Española i Premi Nacional de les Lletres, a més d'un dels autors i intel·lectuals més estimats i respectats d'Espanya per la seva actitud ètica, la seva obra i el seu compromís amb la vida, amb la societat que li va tocar viure i per la seva posició a favor d'un món més igualitari. Aquests valors es reflecteixen tant en els seus assaigs d'economia, Conciencia del subdesarrollo, Las fuerzas económicas de nuestro tiempo o Economía humanista, com en les seves novel·les, entre les quals cal destacar La sonrisa etrusca, La vieja sirena, Octubre, Octubre, Real Sitio, El amante lesbiano, La senda del drago i la novel·la d'idees Cuarteto para un solista escrit amb Olga Lucas. També es demostren en el assaigs divulgatius: El mercado y la globalización i Los mongoles en Bagdad, o en les seves obres a dues veus: Escribir es vivir, amb Olga Lucas, La ciencia y la vida, amb Valentí Fuster, Sobre política, mercado y convivencia, amb Carlos Taibo, així com en el pròleg a Indigneu-vos! d'Stéphane Hessel, a la faula La Balada del Agua i a la seva obra pòstuma Sala de espera.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de José Luis Sampedro
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos