La Isadora Moon - El gran llibre de màgia de la Isadora i la Mirabelle

Harriet Muncaster

Fragmento

Magia-Isadora-Moon-Mirabella-CAT-13.xhtml

pag27.jpg

Segur que la teva màgia preferida és la de la Isadora, però potser és millor començar amb una cosa més senzilla. Per ser un mag professional, primer has d’esbrinar quina mena de màgia és la que s’adiu més amb la teva personalitat i les teves habilitats.

La màgia també s’anomena «il·lusionisme», i la seva característica principal és fer creure a l’espectador que el mag té poders sobrenaturals i que és capaç d’aconseguir coses aparentment impossibles, com partir l’ajudant per la meitat, fer desaparèixer persones o objectes o el clàssic número de treure un conill del barret.

Hi ha molts tipus de màgia i es classifiquen segons la distància que hi ha entre el mag i els espectadors, el nombre d’espectadors, els objectes que utilitza el mag o el lloc on es porta a terme l’espectacle. Malgrat que són maneres molt diferents de fer màgia, totes tenen una cosa en comú: si ho vols fer bé, cal practicar moltíssim!

pag28.jpg

Màgia de prop

És un estil d’il·lusionisme que es practica molt a prop dels espectadors, que a més acostumen a ser molt pocs. Alguns mags utilitzen pantalles gegants per representar aquest tipus de trucs davant d’un teatre ple. Sovint s’hi fan servir cartes, monedes i altres objectes petits.

Màgia de saló

Es fa en llocs on hi caben fins a cent espectadors. S’hi utilitzen cordes, mocadors, anelles i diversos accessoris de mida mitjana. És un dels tipus de màgia més habitual, sobretot en festes i esdeveniments.

Màgia d’escena

És la que es fa als teatres. En aquest tipus de màgia és on es duen a terme els trucs que requereixen aparells i objectes més grans. Alguns dels números més habituals en aquests espectacles són el que s’anomenen «les grans il·lusions», com la dona partida per la meitat, el canvi de vestuari o la metamorfosi.

pag29b.jpg

Màgia de carrer

Es practica al carrer, normalment amb pocs espectadors, i s’hi poden utilitzar objectes de qualsevol mida. El públic acostuma a interactuar molt amb el mag, ja que hi és molt a prop i li pot veure perfectament les mans. Per això el mag de carrer ha de tenir molta experiència, no només per atraure el públic, sinó també per mantenir-lo entretingut i que no li descobreixin els trucs!

pag29.jpg

pag30.jpg

Màgia amb animals

En aquest tipus de màgia, els protagonistes dels trucs són animals com ara coloms o conills, que el mag fa aparèixer o desaparèixer, o bé que transforma. Perquè aquests trucs surtin bé, és molt important cuidar correctament els animals que formen part de l’espectacle i, sobretot, entrenar-los cada dia.

pag30b.jpg

pag31.jpg

Cartomàgia

És un tipus de màgia en la qual es fan trucs amb cartes. N’existeixen milers de trucs: prediccions, endevinar una carta, desaparicions, transportacions… Es podria dir que aquest tipus de màgia és dels més populars arreu del món, ja que gairebé qualsevol persona sap un o dos trucs de cartomàgia, encara que no sigui un mag professional.

Numismàgia

Si en la cartomàgia s’utilitzen cartes, en la numismàgia es fan servir monedes. El mag pot fer aparèixer o desaparèixer monedes. També és un tipus de màgia molt popular i bastant senzill d’aprendre, només cal una mica de pràctica i habilitat.

Grans il·lusions

Qualsevol cosa és possible en un espectacle de màgia de grans il·lusions, i totes són espectaculars! Per exemple, el mag David Copperfield feia desaparèixer objectes tan grans com un avió o l’estàtua de la Llibertat. Al·lucinant!

pag32.jpg

Prestidigitació

El secret per practicar aquesta màgia és l’habilitat i la rapidesa amb què el mag és capaç de moure les mans, ja que d’aquesta manera aconsegueix confondre i sorprendre l’espectador. Per ser un bon mag prestidigitador has de practicar molt, i recorda que el secret és a les teves mans!

Mentalisme

En aquest tipus de màgia, el mag fa servir els seus suposats poders mentals per llegir la ment dels espectadors, de manera que aconsegueix coses tan al·lucinants com endevinar el pensament d’una persona, moure objectes des de la distància sense tocar-los o doblegar objectes metàl·lics.

Escapisme

Aquest tipus de màgia pot ser perillós. Hi cal molta experiència, una bona forma física i anys de pràctica. En aquest cas, el mag ha d’aconseguir escapar-se de llocs impossibles, com ara caixes segellades, dipòsits d’aigua, candaus, cadenes, manilles, etc. El millor escapista de tots els temps va ser Harry Houdini.

pag33.jpg

Màgia còmica

En aquest tipus de màgia hi ha dues coses igual d’importants: la màgia i l’humor. Per aconseguir donar un toc còmic als trucs del teu espectacle, no només has de ser un bon mag, sinó també un gran humorista.

pag33b.jpg

pag34.jpg

Magia-Isadora-Moon-Mirabella-CAT-14.xhtml

pag35.jpg

Explicar la màgia s’assembla molt poc a veure màgia en directe. En un espectacle de màgia hi ha llums, música, misteri, rialles, aplaudiments… Des del moment en què s’aixeca el teló, pot passar qualsevol cosa, i totes són increïbles i extraordinàries.

El públic observa l’espectacle en silenci. Semp

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos