El Club de les 5 de la matinada

Robin Sharma

Fragmento

cap

Missatge de l’autor i dedicatòria

Estic molt agraït que tinguis aquest llibre a les mans. Desitjo profundament que et serveixi per aconseguir la plena expressió dels teus dons i dels teus talents. I que et generi transformacions revolucionàries a la creativitat, productivitat, prosperitat i al servei que fas al món.

El Club de les 5 de la matinada es basa en un concepte i un mètode que ensenyo des de fa més de vint anys, amb molt d’èxit, a emprenedors famosos, directors generals de companyies llegendàries, ídols de l’esport, estrelles de la música i membres de la reialesa.

Vaig escriure aquest llibre al llarg de quatre anys; a Itàlia, Sud-àfrica, el Canadà, Suïssa, Rússia, Brasil i Maurici. De vegades les paraules fluïen sense esforç, com si m’empenyés una suau brisa d’estiu; d’altres, vaig haver de lluitar per tirar endavant. De vegades em venien ganes de fer onejar la bandera blanca de l’esgotament creatiu. I en altres moments d’aquest procés intensament espiritual era conscient d’una responsabilitat més gran que les meves necessitats, que m’esperonava a continuar.

Escrivint aquest llibre per a tu, he donat tot el que puc donar de mi mateix. Agraeixo sincerament tota la bona gent del planeta que ha estat al meu costat fins a la culminació d’El Club de les 5 de la matinada.

Amb amor i respecte,

FIRMA.psd

cap-1

Tindrem tota l’eternitat per celebrar les victòries, però només tenim unes hores per obtenir-les, abans no es pongui el sol.

AMY CARMICHAEL

No és mai massa tard per allò que val la pena o, en el meu cas, no és mai massa d’hora per convertir-te en qui vulguis ser... Espero que visquis una vida que t’enorgulleixi. Si trobes que no és així, espero que tinguis la fortalesa de tornar a començar de nou.

F. SCOTT FITZGERALD

I els qui no podien sentir la música prenien per bojos els qui ballaven.

FRIEDRICH NIETZSCHE

cap-2

1

 

Una acció perillosa

 

 

Una arma de foc seria un mètode massa violent; penjar-se amb una corda, massa antic; i la fulla d’una navalla al canell, massa silenciós. Aleshores es va plantejar aquesta pregunta: «com es pot posar fi amb rapidesa i precisió, amb un mínim de desordre i un màxim d’impacte, a una vida que ha estat magnífica?».

Tan sols feia un any les circumstàncies eren infinitament més esperançadores. L’emprenedora havia estat elogiada àmpliament pel fet de ser una crac en el seu sector empresarial, capdavantera de la societat i filantropa. Tenia gairebé quaranta anys i dirigia l’empresa de tecnologia que havia creat a la seva habitació del campus de la universitat, una empresa que havia assolit un domini de mercat en creixement constant, alhora que ideava productes que els clients li treien de les mans.

Però ara l’estaven atacant per l’esquena i s’havia d’enfrontar a un cop pervers, provocat per la gelosia. Un cop que estava a punt de reduir considerablement la seva part en l’empresa que havia construït al llarg de la seva vida i que l’obligaria a buscar una nova feina.

La crueltat d’aquests esdeveniments inesperats era més del que l’emprenedora podia suportar. Darrere la seva aparença generalment freda, bategava el cor d’una persona atenta, compassiva i profundament afectuosa. Sentia com si la vida l’hagués traït. Sentia que es mereixia molt més.

Va pensar en la possibilitat d’empassar-se un flascó gegant de pastilles per dormir. Seria una manera neta d’acabar. «Em prenc totes les pastilles de cop i passo aquest tràngol de pressa; necessito fugir d’aquest dolor.»

Aleshores va veure una cosa damunt la calaixera de roure de disseny que hi havia a la seva habitació, tota blanca: una entrada per a una conferència d’optimització personal que li havia regalat la seva mare.

Normalment, l’emprenedora es burlava de la gent que anava a aquesta mena d’esdeveniments; els titllava d’alatrencats i pensava que buscaven les respostes en un pseudoguru, mentre que tot el que necessitaven per viure una vida plena i d’èxit ja ho duien a dintre.

Potser era hora de replantejar-se el punt de vista. No hi veia gaire alternatives: o bé anava al seminari per trobar-hi algun tipus de sortida que li salvés la vida, o bé trobava la pau mitjançant una mort ràpida.

cap-3

2

 

Una filosofia diària per esdevenir llegendaris

 

 

No permetis que se t’apagui el foc, insubstituïble, espurna rere espurna, en els aiguamolls desesperançats del no-del-tot, el no-encara i el no-gens. No deixis que l’heroi que duus dins l’ànima mori enmig d’una frustració solitària, per una vida que et mereixies i no has pogut assolir. Pots aconseguir el món que desitges. Existeix. És real. És possible. És teu.

AYN RAND

Era un orador com n’hi ha pocs. Un personatge veritablement encisador.

En el tram final d’una carrera fabulosa, i amb més de vuitanta anys, se’l reverenciava arreu del món com a gran mestre i inspirador, una llegenda del lideratge i un conseller sincer que ajudava la gent normal i corrent a desenvolupar les seves qualitats més excepcionals.

En una cultura dominada per la volatilitat, la incertesa i la inseguretat, les actuacions del guia atreien un nombre ingent d’éssers humans que anhelaven no només tenir vides singulars plenes de creativitat, productivitat i prosperitat, sinó també existir amb un grau d’humanitat extrem. Persones que, arribada la fi, volien estar convençudes d’haver deixat un llegat valuós i una empremta per a les generacions futures.

L’obra d’aquest home era única. Combinava punts de vista que enfortien el lluitador que tots portem dins amb idees que feien honor al poeta que viu dins el cor. Les seves paraules revelaven a individus normals i corrents com tenir l’èxit més alt en el món dels negocis. I, alhora, ensenyava com recuperar la màgia d’una vida viscuda intensament, per reviure el temor reverencial que sentíem abans que un món dur i fred ens esclavitzés el geni natural a través d’una orgia de complexitat, superficialitat i distracció tecnològica.

Tot i que l’Encisador era alt, la seva edat avançada feia que anés una mic

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos