L'art d'emocionar-te

Cristina Nuñez
Rafael Romero

Fragmento

capcat

Presentació

Si bé tots experimentem emocions constantment, no tots som igualment conscients dels diversos matisos que les acompanyen. I conèixer-los és un art, un art que ens fa tenir una vida més harmònica, més plena.

A cada capítol de L’art d’emocionar-te trobaràs:

imagen   Sopes de lletres per descobrir-hi paraules vinculades a cada emoció.

imagen   Textos per presentar cadascuna de les emocions. Unes vegades, s’aprofundeix en l’etimologia de les paraules que les designen (al darrere de les paraules s’amaguen històries meravelloses i il·luminadores!). D’altres, el text convida a reflexionar sobre com l’expressió de certes emocions canvia d’una cultura a una altra o sobre la valuosa informació que les emocions ens proporcionen per a la vida.

imagen   Aforismes, reflexions i consells d’èpoques i tarannàs diversos per ampliar la visió que tenim de les emocions.

imagen   Anècdotes o històries captivadores per delectar-nos comprovant de quina manera les emocions amaren els éssers humans i ens empenyen a actuar.

imagen   Recomanacions cinematogràfiques: pel·lícules que ens faran emocionar.

imagen   Activitats per acostar-nos d’una manera lúdica i diferent a les emocions.

 

imagen

imagen

capcat

imagen

imagen

 

imagen 

A la Xina, quan es convida algú a prendre el te, li reomplen la tassa unes quantes vegades; i cada vegada, el convidat fa un copet a la taula amb els dits en senyal de GRATITUD. A Alemanya, al final d’una classe, els alumnes expressen agraïment per la lliçó rebuda tot colpejant el pupitre amb els artells. A Portugal, quan es convida una persona a menjar a casa d’una altra, aquesta sol mostrar el seu agraïment rentant els plats. A Espanya…

imagen

DIA D’ACCIÓ DE GRÀCIES

El 6 de setembre de 1620, a Plymouth (Anglaterra), prop de cent persones es van embarcar al Mayflower disposades a començar una nova vida. Dos mesos després, van arribar a les costes de Nova Anglaterra, on van establir una colònia. Tot i que amb prou feines la meitat va sobreviure al primer hivern, que va ser duríssim, els que van quedar van aconseguir signar tractats de pau amb els nadius i, al cap d’un any, van tenir una bona collita. En senyal d’agraïment van fer una gran celebració, i van convidar els nadius wampanoag a compartir l’àpat amb ells. Per als estatunidencs, aquest és l’origen del Dia d’Acció de Gràcies, que se celebra el darrer dijous de novembre.

Històries inspiradores

A la pel·lícula francesa Les Choristes (Christophe Barratier, 2004) comprovaràs que la gratitud pot acabar regnant als cors de la gent i donant sentit a moltes vides.

La grata satisfacció que designem amb la paraula FELICITAT és diferent per a cada persona.imagen Curiosament, el nostre adjectiu feliç prové de l’adjectiu llatí felix, que a l’antiga Roma significava ‘fecund, fèrtil’. Així, Arabia Felix era el nom que es donava, en llatí, a la zona que es correspon aproximadament amb el que avui ocupa la República del Iemen. És una regió humida, en comparació amb la resta de la península Aràbiga. Una terra fèrtil envoltada de desert. Com es va unir aquesta noció agrícola als territoris de l’ànima? Que potser sentim el do de l’abundància, quan som feliços?

imagen

ES VAN COMPRAR UN ZOO

Quan va morir el pare de Benjamin Mee, la seva mare, en lloc d’anar-se’n a viure a un apartament més petit, es va instal·lar, amb alguns dels seus fills i els seus néts… en un zoo. Es tractava del Dartmoor Zoo, a Anglaterra. La família Mee va adquirir una casa atrotinada de tretze habitacions i un zoo amb 250 animals que estava a punt de tancar. D’aleshores ençà, en Benjamin i els seus parents no han parat d’aprendre coses, d’afrontar nous problemes i de viure experiències increïbles. Potser mai no havien pensat que trobarien la felicitat al camp i entre animals. Ara bé, la felicitat també és una actitud i un autèntic zel. I pot impregnar gairebé qualsevol experiència, tal com van descobrir els Mee.

Searching for Sugar Man (Malik Bendjelloul, 2012) ens dóna l’oportunitat de conèixer diversos matisos de la felicitat en la vida del músic i cantant Sixto Rodríguez.

 

imagen  imagen

Aquí tens deu paraules que volen dir ‘gràcies’. Saps en quines llengües? En quantes llengües més podries dir «gràcies»? Prova de fer una llista tan llarga com sigui possible; pregunta a familiars i amics (i no t’oblidis de donar-los les gràcies per la seva ajuda…).

imagen

imagen

La Susana és cirurgiana. Viu i treballa a Hamburg. Aquest estiu, mentre estava de vacances, va deixar el pis a la seva germana perquè s’hi estigués quinze dies i pogués visitar la ciutat. En tornar, la Susana es va trobar el congelador ple dels seus plats preferits: bacallà amb tomàquet, rostit de vedella, crema de coliflor, pollastre al curri… Un detall bonic i pràctic, atès que ella amb prou feines té temps per cuinar.

Fes una llista d’accions i gestos que hagis volgut agrair darrerament. Com podries expressar la teva gratitud, més enllà d’emprar la paraula «gràcies»? Per exemple, si…

image
        </div>
                    <div id=

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos