Dia del Llibre 2024

Les millors lectures pel Dia del Llibre. Descobreix les nostres recomanacions i troba el llibre perfecte per a tu o per a qui vulguis.

Llibres recomanats per regalar aquest Dia del Llibre

Llibres per regalar aquest Dia del Llibre amb els que sorprendràs segur.

La millor ficció per aquest Dia del Llibre

La millor selecció de llibres de ficció per regalar pel Dia del Llibre.

La millor no ficció per aquest Dia del Llibre

Els millors llibres de no-ficció per aquest Dia del Llibre.

Els millors llibres infantils per regalar aquest Dia del Llibre

La millor selecció de llibres per regalar aquest Dia del Llibre als més petits de casa.

Els millors llibres infantils especials de Dia del Llibre

Llibres infantils especials per regalar aquest Dia del Llibre.

Els millors llibres juvenils per aquest Dia del Llibre

La millor selecció de literatura juvenil per celebrar el Dia del Llibre.

Els millors còmics i novel·les gràfiques per Dia del Llibre

La millor selecció de còmics i novel·les gràfiques per regalar en aquest Dia del Llibre.

Troba els millors llibres en castellà

Per què es celebra el Dia del Llibre el 23 d'abril?

El Dia Internacional del Llibre és una data molt especial per als amants de la cultura i la literatura, que té com a objectiu impulsar la lectura i defensar els Drets d'Autor.

Quin és l'origen del Dia del Llibre?

L'origen d'aquesta celebració es remunta al començament del segle XX. L'any 1923, l'escriptor valencià Vicente Clavel Andrés va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona dedicar un dia a celebrar la Festa del Llibre.

El 7 d'octubre del 1926 es va celebrar el Dia del Llibre per primera vegada. Es va triar aquesta data per commemorar el suposat naixement de Miguel de Cervantes. Al cap d'un temps, però, es va acabar qüestionant aquesta data.

Finalment, el 1930 es va decidir instaurar el 23 d'abril com a Dia del Llibre, perquè coincidís amb la mort de grans figures de la literatura com Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Garcilàs de la Vega, William Wordsworth o Josep Pla. Però també amb el naixement de Manuel Mejía Vallejo, Maurice Druon o Halldór Laxness.

Al principi aquesta celebració es va estendre principalment a les ciutats universitàries, però a partir del 1980 aquesta tradició va començar a agafar més força.

El Dia del Llibre va acabar coincidint amb Sant Jordi, una festivitat a Catalunya, en què és tradició regalar una rosa. Però després de la proposta, també es van començar a regalar llibres.

A la capital madrilenya, cada 23 d'abril se celebra la nit dels llibres, en què moltes llibreries obren fins a mitjanit. A més, la celebració inclou espectacles de música en directe i altres activitats per a nens i adults.

El 1995, l'UNESCO va aprovar la proposta de l'Unió Internacional d'Editors impulsada pel govern espanyol, per establir el 23 d'abril com a Dia del Llibre a nivell internacional.

Afegit a la llista de destijos