• De rebaixa!
Submarí

Submarí

SUMA , juny 2012

Amb un argument perfecte i un vocabulari exquisit, la primera novel·la de Joe Dunthorne trasplanta al sud de Gales les inquietuds del jove Holden Caufield d'El vigilant en el camp de sègol i la narració en primera persona d'Els diaris d'Adrian Mole.

Conegui l'Oliver Tate, un adolescent de quinze anys. Convençut que el seu pare està sumit en una depressió i que la seva mare té una aventura amb un instructor de capoeira, s'embarca en una hilarant campanya, l'objectiu de la qual és tornar a unir la seva família. Mentrestant, també intentarà perdre la virginitat amb la Jordana, la seva... Llegir-ne més

Conegui l'Oliver Tate, un adolescent de quinze anys. Convençut que el seu pare està sumit en una depressió i que la seva mare té una aventura amb un instructor de capoeira, s'embarca en una hilarant campanya, l'objectiu de la qual és tornar a unir la seva família. Mentrestant, també intentarà perdre la virginitat amb la Jordana, la seva xicota piròmana. Se'n sortirà? Submergeixi's en Submarí i ho esbrinarà.

Amb un argument perfecte i un vocabulari exquisit, la primera novel·la de Joe Dunthorne trasllada al sud de Gal·les les inquietuds del jove idealista d'El vigilant en el camp de sègol i la narració en primera persona d'Els secrets d'Adrian Mole.

La trama, metafòricament, se situa sota l'aigua. Com en un submarí, l'heroi espia la superfície del món. A terra ferma se sent incòmode i maldestre.

I, sobretot, se sent sol. És un noi graciós perquè torpedina les seves oportunitats de ser feliç, cosa que tots hem fet alguna vegada. L'angoixa es reconeix fàcilment com un sentiment que acaba provocant el naufragi.

La crítica ha dit:
«Brillant [...], per petar-se de riure, una delícia. El relat sobre l'entrada a la majoria d'edat d'un adolescent més agut, elegant i groller des d'El vigilant en el camp de sègol».
Independent

«Submarí és el relat irreverent, que es mou entre la comicitat i el drama, d'un adolescent del sud de Gal·les que s'ha proposat el doble objectiu de salvar el matrimoni dels seus pares i perdre la virginitat abans de fer setze anys. El títol de la novel·la al·ludeix a la personalitat introvertida de l'Oliver Tate, que narra en primera persona la seva iniciació en el món dels adults, el sexe, l'amor i les seves decepcions...».
El País

«Genial, divertida i enlluernadora».
El Mundo

«Dunthorne captura els costums de la Gran Bretanya actual millor que d'altres novel·listes que li doblen l'edat. Se sent segur escrivint llibres que van més enllà del simple vocabulari».
New Statesman

«Submarí té un mar de fons punyent, juntament amb una increïble riquesa d'incidents terriblement divertits i gags sensacionals. [...] Una història exquisida i entretinguda sobre els exàmens de preparació per al títol de secundària, el sexe, la mort i el vocabulari difícil».
Time Out

«La novel·la retrata tan bé les angoixes de l'Oliver Tate que fins i tot arrenca al lector una ganyota de dolor. [...] Dunthorne domina les paraules com un poeta madur i imagina els jocs preliminars com un adolescent».
Financial Times

«Trasllada El vigilant en el camp de sègol al sud de Gal·les [...]. Dunthorne és capaç de fer-te riure durant una classe de física de dues hores una tarda plujosa de dimecres».
Observer

«És una primera novel·la brillant escrita per un jove posseïdor d?un talent ferotge i còmic. [...] L'Oliver és el primer adolescent narrador des dels temps d'Adrian Mole».
The Times

Llegir-ne menys
Col·lecció
SUMA
Pàgines
416
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
2012-06-06
Autor
Joe Dunthorne
Editorial
Suma
Col·lecció
SUMA
Pàgines
416
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
2012-06-06
Autor
Joe Dunthorne
Editorial
Suma
9788483653692
2012-06-06
Joe Dunthorne
Joe Dunthorne
Veure més
Joe Dunthorne va néixer a Swansea, al sud de Gal·les, i actualment viu a l'est de Londres. Va cursar el Màster d'Escriptura Creativa a la University of East Anglia, on va rebre el premi Curtis Brown Prize. El... Llegir-ne més

Joe Dunthorne va néixer a Swansea, al sud de Gal·les, i actualment viu a l'est de Londres. Va cursar el Màster d'Escriptura Creativa a la University of East Anglia, on va rebre el premi Curtis Brown Prize. El 2005 va viatjar a Bangladesh amb el British Council com a part d'un projecte d'intercanvi amb joves escriptors bangladesos. Ha publicat poesia en diverses revistes i ha aparegut a Channel 4. Submarí és la seva primera novel·la, que Richard Ayoade ha dut a la gran pantalla, aconseguint un gran èxit de crítica i públic, amb Sally Hawkins i Paddy Considine com a protagonistes.

Llegir-ne menys
Veure més
Subscriu-te a les nostres novetats editorials

Actualidad

Artícles relacionats amb aquest llibre

Ressenyes

Ressenyes

No hi han ressenyes
Product added to wishlist