La increïble història de... - L'Operació Plàtan

David Walliams

Fragmento

cap

Fa més d’un any que la Gran Bretanya es troba en una guerra cruenta amb l’Alemanya nazi. É´s el punt culminant del Blitz[1] i les bombes nazis plouen sobre la ciutat. La gent de Londres viu en un estat de pànic. I també ho fan els animals, especialment els del ZOO DE LONDRES.

Els personatges de la nostra aventura són:

imagen

L’ERIC

Aquest noi baixet d’onze anys té les orelles de pàmpol i un dels vidres de les ulleres el du esquerdat. Desgraciadament, com molts infants d’aquella època, l’Eric va perdre els pares a causa de la guerra. Des que s’ha quedat orfe, s’ha tornat introvertit i està trist la major part del temps. L’única cosa que el fa feliç és visitar el ZOO DE LONDRES. Hi ha establert una amistat molt especial amb una amiga enorme i peluda. Ara en parlarem, no us amoïneu.

imagen

L’ONCLE SID

En Sid és el germà de l’avi de l’Eric i és el cuidador més antic del ZOO DE LONDRES. Fa tant de temps que hi treballa, que ningú no recorda quan hi va començar, ni tan sols ell mateix. De jove, com molts altres homes en esclatar la Primera Guerra Mundial, es va allistar per fer de soldat. Però el primer dia que es trobava al camp de batalla a França, va trepitjar una mina enemiga i va perdre totes dues cames. Actualment, en Sid camina amb cames postisses, però res no pot diluir el seu esperit de lluita. El cuidador del zoo donaria qualsevol cosa per poder combatre els nazis i demostrar que, al capdavall, també pot ser un heroi.

imagen

L’ÀVIA

L’àvia de l’Eric és un personatge temible. Vesteix de negre de cap a peus: sabates negres, abric negre i barret negre. L’anciana, que és sorda, no va mai enlloc sense el seu otòfon, aquella mena de trompeta que l’ajuda a sentir-hi més bé. L’otòfon també li serveix d’arma per foragitar la gent. Quan l’Eric es va quedar orfe, es va endur el noi a viure amb ella. Encara que s’estima molt l’àvia, a l’Eric li resulta difícil estar amb ella, perquè és molt estricta.

imagen

LA BESSIE

La Bessie és una dona exuberant, pletòrica d’amor i de rialles. Treballa de metgessa en un hospital militar de Londres, en el qual, nit i dia, atén els soldats ferits. La Bessie i en Sid són veïns, viuen l’un al costat de l’altre en una filera de petites cases adossades. Una bomba va fer un forat a la tanca que divideix els jardins de la part del darrere, de manera que la Bessie pot anar a veure en Sid a qualsevol hora del dia o de la nit.

imagen

LA NINA, LA GUARDIANA ANTIAÈRIA

La Nina és una dels centenars de guardians antiaeris que hi ha a Londres, que entren en acció tan aviat com apareixen els bombarders nazis. Els guardians s’encarreguen que els londinencs abandonin els carrers i es posin a recer quan sona l’alarma que avisa dels bombardejos dels avions. És la feina perfecta per a aquesta manefla, a qui no hi ha res que li agradi més que donar ordres a la gent.

imagen

SIR FREDERICK ARRUFAT

Tenint en compte que l’Arrufat és el director general del ZOO DE LONDRES, us pot semblar sorprenent saber que no li agraden els animals. Les criatures de tota mena i condició el posen nerviós. Constantment, les bèsties el llepen, el mosseguen o, el pitjor de tot, s’hi pixen a sobre. De manera que es passa la major part del temps amagant-se al despatx, tan lluny de les bèsties horribles com li és possible. Parla d’una manera tan refistolada que de vegades ni tan sols se l’entén.

imagen

EL CAPORAL GARROTADA

Aquest vell soldat de la Primera Guerra Mundial és actualment el vigilant de nit del ZOO DE LONDRES. En Garrotada du un bigoti poblat i no va mai sense el seu casc de llautó, la pitrera plena de medalles i, el que és més important, el seu rifle. En Garrotada té ordres estrictes de disparar contra qualsevol animal perillós que s’escapi del zoo durant els bombardejos nocturns.

imagen

LA SENYORETA GRUNY

Aquesta veterinària del ZOO DE LONDRES, alta i corpulenta, rep l’avís cada vegada que cal sacrificar un animal. Armada amb una xeringa carregada de verí, la sinistra senyoreta Gruny adora la seva feina. Com més gran sigui l’animal, millor. És un personatge inquietant, que només parla amb grunyits.

imagen

LA HELENE i LA BERTHA

Aquestes misterioses i madures germanes bessones regenten una casa d’hostes deserta al poble de platja britànic de Bognor Regis. La casa d’hostes, la Torre Miramar, no ha rebut cap hoste des de fa anys. Aleshores, què hi fa, allà, aquesta parella tan estranya? Potser el seu aspecte glamurós amaga alguna cosa més fosca sota la superfície.

imagen

EL CAPITÀ DARD

En Dard és l’elegant però implacable comandant d’un U-Boot, és a dir, un submarí nazi. El Führer, Adolf Hitler, el malvat líder que ocupa el poder a Alemanya, ha enviat personalment el capità Dard a dur a terme una missió ultrasecreta. Aquesta missió ha dut l’U-Boot a la costa sud de la Gran Bretanya, on aguaita, preparat per atacar. Si en Dard se surt amb la seva, la guerra farà un gir definitiu i la victòria nazi no tindrà aturador.

imagen

WINSTON CHURCHILL

El primer ministre britànic és un home gras i calb, que va sempre abillat de manera immaculada amb un vestit de tres peces, corbatí i barret de feltre. Winston Churchill és famós pels seus discursos arrauxats, una determinació obstinada i l’afició al conyac i als cigars. Molts el veuen com l’únic líder que pot conduir la Gran Bretanya a la victòria sobre els nazis.

I en darrer lloc, però no per això és menys important...

imagen

LA GORIL·LA GERTRUDIS

La Gertrudis és un dels animals més vells del ZOO DE LONDRES, i també el més famós. É´s l

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos