Arc Iris Grey 2 - Arc Iris Grey i l'ull de la tempesta

Laura Ellen Anderson

Fragmento

cap

IRIS GREY

La primera meteolandesa dels arcs iris en més d’un mil·lenni!

Té UN MUNT de dons
dels arcs iris, que són habilitats màgiques extra.

NIM

Un gat-núvol!

Li ENCANTA afartar-se de
pastís de fruita (i de les sobres)!

Esclata cada dos per tres i, quan es recompon, sovint li falta alguna extremitat.

NIVO PERMAFROST

Meteolandès de la neu.

Quan pensa molt, li comencen
a sortir tot de floquets de neu
per les orelles.

Té un historial d’assistència
a classe del cent dos per cent.

ROSADA GOTIMALL

Meteolandesa pluvial.

De gran vol ser una campiona
de la tolltransportació.

És la capitana d’un dels equips
de vent ondant de l’Acadèmia
del Cel!

NÈFIA GRANISSA

Meteolandesa dels núvols.

És la millor detectiva de tot
Meteolàndia.

Té un llimac-núvol,
el Senyor Esteve.

FLAMA DELIGHT

Meteolandesa solar.

Era una rebel, però va fer marxa
enrere i va decidir passar pàgina.

Ajuda l’Iris a aprendre a dominar
la meteomàgia dels arcs iris.

SENYORA ROINADORA

Meteolandesa pluvial.

És la subdirectora
de l’Acadèmia del Cel.

No somriu gairebé mai.

TIETA NEULIA

Meteolandesa dels núvols.

Li encanta organitzar cerimònies
de les beines de núvols.

No es refia gens ni mica de la meteomàgia dels arcs iris.

cap

cap-1

1. La cerimònia de les beines de núvol dels Von Vollesn

Aquella tarda de diumenge feia un sol radiant. Eren al bosc Baròmetre, el lloc perfecte per fer una cerimònia de les beines de núvols.

L’Iris Grey, una nena de deu anys, i un dels seus millors amics, en Nival Permagel, estaven asseguts sobre la soca d’un arbre al costat del camp de beines de núvols, recuperant-se després d’una partida de núvols musicals. L’Iris havia estat a punt de guanyar, però just aleshores el seu gat-núvol, en Nim, havia esclatat i la nena havia sortit volant pels aires, fins que va aterrar amb un PATAPAM!

—Ja és la novena cerimònia de les beines a què vinc i encara no he guanyat cap partida de núvols musicals! —va remugar, i es va apartar de la cara un ble de cabells llargs i de colors. Com que havia estat jugant, tenia els cabells més enredats que normalment—. Potser a la pròxima, eh? —Va fer pessigolletes a en Nim sota la barbeta, i ell va respondre amb un ronc alegre i es va transformar en un cor.

EN DEU MINUTS COMENÇA LA TRIA DE BEINES! —va xisclar la tieta Neulia, i va provocar que els dos amics fessin un bot de l’ensurt. El pardal-núvol que la dona tenia sobre l’espatlla també va deixar anar un soroll estrident—. Només queden deu minuts perquè el meu REIETÓ, en Cumulonimbet, rebi la criatura-núvol que l’acompanyarà tota la vida!

A en Nival li va començar a sortir una ràfega de flocs de neu per l’orella esquerra. Li passava sempre que pensava molt en alguna cosa, i a l’Iris li agradava anomenar-los «pensafloquets». A més a més de ser un dels seus millors amics, en Nival era el me-teolandès de la neu més amable i intel·ligent que havia conegut mai.

—Em pregunto com serà la criatura-núvol del teu cosí petit —va dir el nen, alhora que començava a desembolicar un entrepà de cogombrets granissats que duia molt ben embolcallat.

—Imagino que triarà alguna mena d’ocell-núvol —va explicar l’Iris, i va fer una queixalada a un brioix llampegant—. Tots els cosins Von Volles en tenen un.

Va fer un gest amb el cap per assenyalar els altres vuit fills de la tieta Neulia. Tots ells tenien un ocell-núvol a l’espatlla, que no parava de piular, grallar o refilar.

En Cumulonimbet Von Volles, que era el cosí més petit de l’Iris, feia un any justament aquell dia, i, segons la tradició, els meteolandesos dels núvols han de triar una beina de núvol el seu primer aniversari. Aleshores en sortirà una criatura-núvol ben petitona que tindrà un vincle especial amb el nadó. Plegats, aprendran a crear la increïble màgia dels núvols i seran companys per a tota la vida.

Aquestes celebracions sempre eren molt animades. A més a més, s’hi reunien tots els tiets i les tietes i es posaven al dia de les xafarderies de família. Però, per a l’Iris, aquesta festa era una ocasió força

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos