• De rebaixa!
Strappo. La novel·la sobre l'espoli...

Strappo. La novel·la sobre l'espoli del romànic català

EDICIONES B , abril 2015

Martí Gironell recrea l'espoli de les pintures romàniques i ens transporta, amb brillant agilitat, al segle XII i principis del XX.

L'estiu del 1919 Franco Steffanoni aplica la tècnica de l' strappo per arrencar uns murals de més de mil anys d'antiguitat a Santa Maria de Mur. L'encàrrec li ha fet un antiquari, Ignacio Pollak, per ordre d'un industrial, amant de l'art, Lluís Plandiura. Així comença l'espoli de l'art romànic a mans de personatges sense escrúpols. Els... Llegir-ne més

L'estiu del 1919 Franco Steffanoni aplica la tècnica de l'strappo per arrencar uns murals de més de mil anys d'antiguitat a Santa Maria de Mur. L'encàrrec li ha fet un antiquari, Ignacio Pollak, per ordre d'un industrial, amant de l'art, Lluís Plandiura.

Així comença l'espoli de l'art romànic a mans de personatges sense escrúpols. Els tresors que contenen les esglésies del Pallars i la vall de Boí no estan emparades per cap legislació que els protegeixi, per això pateixen robatoris i espolis entre vendes clandestines, enganys i mitges veritats.

Joaquim Folch i Torres, des de Barcelona, i en Ton de Cal Soldat, des del Pallars, lluitaran per evitar el que s'ha convertit en un dilema: arrencar per conservar o per negociar.

Strappo retrata la tenacitat d'uns i la cobdícia d'altres per aconseguir els tresors que guardaven les esglésies, que abans ningú no valorava i que ara són patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO.

Llegir-ne menys
Col·lecció
HISTÓRICA
Pàgines
320
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
Tapa dura
Idioma
CA
Data de publicació
2015-04-08
Autor
Martí Gironell
Editorial
EDICIONES B
Col·lecció
HISTÓRICA
Pàgines
320
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
Tapa dura
Idioma
CA
Data de publicació
2015-04-08
Autor
Martí Gironell
Editorial
EDICIONES B
9788466656801
2015-04-08
No hi han ressenyes
Martí Gironell
Martí Gironell
Veure més
Martí Gironell i Gamero (Besalú, 1971) és llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme i ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com... Llegir-ne més

Martí Gironell i Gamero (Besalú, 1971) és llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme i ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com El Punt Avui, El Món i La República, entre d'altres.

Dels seus llibres publicats destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L'arqueòleg (2010); L'últim abat (2012) i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diversos idiomes. L'any 2015 va publicar Strappo, la novel·la sobre l'espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat. L'any 2108 se li va atorgar el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes per La força d'un destí.

Llegir-ne menys
Veure més
Subscriu-te a les nostres novetats editorials

Actualidad

Artícles relacionats amb aquest llibre

Ressenyes

Ressenyes

No hi han ressenyes
Product added to wishlist