• De rebaixa!
Llegendes de pescadors

Llegendes de pescadors

EDICIONES B , abril 2016

El primer llibre que aplega les llegendes de pescadors més conegudes, fascinants, inèdites i actuals des del cap de Creus fins a Alcanar.

No hi ha llegendes d'oficinistes, ni llegendes de funcionaris, ni llegendes de buròcrates, però sí que hi ha llegendes de pescadors... perquè els pescadors s'han hagut d'enfrontar als elements, com la tramuntana i les llevantades, que han ocasionat molts naufragis. Han hagut d'evitar els pirates, que durant segles terroritzaven el litoral... Llegir-ne més

No hi ha llegendes d'oficinistes, ni llegendes de funcionaris, ni llegendes de buròcrates, però sí que hi ha llegendes de pescadors... perquè els pescadors s'han hagut d'enfrontar als elements, com la tramuntana i les llevantades, que han ocasionat molts naufragis. Han hagut d'evitar els pirates, que durant segles terroritzaven el litoral català. S'han hagut d'encarar a monstres marins com taurons i catxalots. I han hagut de saber llegir les estrelles i conèixer l'origen dels vents, i descobrir en quins abismes marins s'amagava la millor pesca.

El mar i les seves fondalades han estat un territori sovint inquietant, desconegut, ignot, on velles creences afirmaven que hi vivien divinitats aquàtiques i éssers fabulosos com sirenes, nereides, serps i pops gegants. Els pescadors, per posar en favor seu la força esborronadora de la natura, s'han encomanat a sant Elm, a sant Pere o a la Mare de Déu del Carme, fesomies modernes d'antigues divinitats paganes.

Catalunya, al capdavall, disposa de més de cinc-cents quilòmetres de costa, on han fet vida pescadors, mariners oceànics i de cabotatge, corallers, esclavistes, corsaris i pirates, contrabandistes, exploradors, inventors d'enginys submarins... tots ells bregant amb les aigües calmes o esbravades de la nostra Mediterrània.

I aquesta vida ha criat un munt de llegendes, i històries reals i fantàstiques, que us convidem a reviure a través d'aquest llibre.

Després de llegir-lo, no podreu evitar de visitar els seus paisatges.

Llegir-ne menys
Col·lecció
EDICIONES B
Pàgines
264
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
Tapa dura
Idioma
CA
Data de publicació
2016-04-06
Autor
Joan de Déu Prats
Editorial
EDICIONES B
Col·lecció
EDICIONES B
Pàgines
264
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
Tapa dura
Idioma
CA
Data de publicació
2016-04-06
Autor
Joan de Déu Prats
Editorial
EDICIONES B
9788466658126
2016-04-06
No hi han ressenyes
Joan de Déu Prats
Joan de Déu Prats
Veure més
Joan de Déu Prats ha publicat més d'un centenar de llibres en català, sobretot de literatura infantil i juvenil, i ha estat traduït a l'anglès, xinès, francès, italià, coreà, portuguès, gallec, eusquera i... Llegir-ne més

Joan de Déu Prats ha publicat més d'un centenar de llibres en català, sobretot de literatura infantil i juvenil, i ha estat traduït a l'anglès, xinès, francès, italià, coreà, portuguès, gallec, eusquera i castellà. Ha guanyat diferents premis literaris com Serra d'Or, Guillem Cifre de Colonya, Hospital Sant Joan de Déu i Cavall Fort, i ha estat finalista del premi Barcanova.

També ha escrit per a adults el llibre de viatges Terra de castells, i diferents obres de temàtica llegendària i històrica, com Llegendes de Barcelona, Llegendes històriques de Barcelona, Barkeno, Bàrcino, Barcelona i Girona, terra de mites i llegendes. L'humor, la poesia, la inventiva i l'agilitat són característiques del seu estil narratiu.

Llegir-ne menys
Veure més
Subscriu-te a les nostres novetats editorials

Actualidad

Artícles relacionats amb aquest llibre

Ressenyes

Ressenyes

No hi han ressenyes
Product added to wishlist