Serem pares

Elisenda Roca
Elisenda Roca
Carlota Basil

Fragmento

Agraïments

Agraïments

Durant aquest trajecte de nou mesos hem comptat amb la inestimable col·laboració de moltes persones que ens han fet costat i ens han animat a seguir el nostre camí. Per això volem agrair el suport incondicional d’excel·lents professionals i amics.

En primer lloc, el nostre agraïment etern als ginecòlegs que durant l’embaràs dels nostres fills van tenir cura que tot succeís plàcidament, sense problemes, que ens van donar seguretat i van assistir els nostres parts, els doctors Antoni Llauradó i Enric Grífols Roura. També a les llevadores Silvia Luquín i Esther Grau, per ser al nostre costat quan més les necessitàvem.

Gràcies als ginecòlegs de l’Hospital del Mar de Barcelona, als doctors i doctores Maite Castillo, Antonio Payá, M. A. Checa, Maite Rovira, Arturo Garrido, Domènec Figueras, Marga Gómez, Mar Vernet, Carme Ollé, Josep Sales, Pere Fusté, Ricardo Rubio, Sílvia Planas, Cristina Mariné, Carol Rueda, Maria Prat, Ricard Peiró, Elisabet del Amo, Manuel Mariño i Ramon Carreras, pel seu entusiasme. Mil gràcies més al doctor Raúl Villanueva, ginecòleg i ecografista, per tants aclariments sobre ecografies. I a l’eficient equip de llevadores d’aquest hospital.

Gràcies a la dietista Anna Villanueva pels seus consells, les seves observacions i aportacions sobre les propietats dels aliments, però sobretot per la seva manera de ser i de fer tan motivadora.

A la doctora Montserrat Andreu, digestòloga, i al doctor Albert Goday, endocrinòleg de l’Hospital del Mar de Barcelona, per ser-hi quan els hem necessitat.

I a les pediatres, la doctora Maria Àngels López Vílchez, de l’Hospital del Mar, i la doctora Eulàlia Escudé, del Centre d’Atenció Primària Sant Joan, per refrescar-nos la memòria sobre les cures dels nadons.

Gràcies al doctor Agustí Serés, genetista de Prenatal Genetics, per les seves didàctiques lliçons de genètica. Al doctor Josep Roura, otorrino, per les seves aportacions sobre l’oïda del bebè. Al doctor Fernando Merelo de Barberá, responsable de l’Àrea de Medicina Aeronàutica d’Iberia, per la informació que ens va proporcionar sobre l’embaràs i la possibilitat de viatjar amb avió. A la llevadora Rosa Fargas, que ens va «presentar» Frédérick Leboyer.

A la doctora Alba Vilas, per la seva constant atenció i els seus encertats comentaris. I a l’Eva Vela Martínez, llevadora d’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Roquetes), per donar-nos indicacions precises sobre la donació de sang del cordó umbilical.

Gràcies al Carles Roy i al Víctor Clua, osteòpates i terapeutes manuals, per alleujar mareigs i altres incomoditats amb les seves expertes mans.

I què haguéssim fet sense l’estupenda llevadora i amiga Imma Capella? A més d’encomanar-nos la seva alegria, gràcies a ella vam poder reunir futures mares, a punt de donar a llum, que ens van explicar com se sentien i com vivien la gestació del primer fill. I vam compondre la cistelleta més completa i pràctica del món.

Gràcies als pares i mares Doris Buj, Sílvia Ortiz, Eulalia Pérez-Lucía, Inés Mateu, Sílvia Manzanal, Esteve Pedrola, per compartir amb nosaltres algunes inquietuds, un munt d’anècdotes i sobretot moltes rialles, amb galetes i sucs de fruita. I a altres mares, que ens han aportat molt, potser sense adonar-se’n, regalant el seu temps i les seves històries, a la Muntsa Rius, la Marta Batlle, la Clara Figueras, la Carme Comellas, la Gemma Figueras, la Magdalena Oliver i la Montse Guallar.

Gràcies al doctor Carlos Navales i a la doctora M. Àngels Mateu, per compartir tants moments i experiències.

Un agraïment a la Noemí Suriol Puigvert, directora del mètode Lenoarmi, per ensenyar-nos a nedar amb els bebès. I a la Noemí Gallardo, per les encertades observacions i per la magnífica traducció.

Gràcies a la doctora Sandra Hernández, per ser la nostra excel·lent guia a la Maternitat barcelonina i mostrar-nos les sales de part no medicalitzat i els protocols que cal seguir. A la doctora Anna Goncé, per presentar-nos a la veterana llevadora Marina Arbuniés, que va oferir-nos complicitat i paciència davant les nostres nombroses consultes.

Gràcies a la Mònica Glaenzel, gran amiga i gran mare, per compartir amb nosaltres la seva extraordinària i íntima experiència de parir la preciosa Etna a casa.

Un agraïment en majúscules a la Pepi Domínguez, experta llevadora de la Cooperativa Titània-Tascó i autora de la Guía de actuación de asistencia del parto en casa, una guia pionera a Espanya dirigida a professionals d’infermeria. El nostre respecte més absolut per la teva feina, Pepi. Gràcies per regalar-nos part del teu temps, la teva saviesa i la teva professionalitat.

Gràcies a la Silvia Bastos, la nostra agent literària, i a la Laura Álvarez, la nostra editora, que van creure des d’un primer moment en el projecte, per la seva dedicació i la seva amistat.

I, per últim, encara que ells saben que per a nosaltres són els primers, gràcies a la nostra família, al Joan Barril i al Joaquim Roy, als fills grans, l’Alba, el Lluís, el Carles, el Joan, i sobretot als nostres fills petits, la Isabel Barril Basil i l’Adrià Roy Roca, que van viure l’embaràs del llibre com si es tractés d’un germanet invisible que els robava una estoneta a les seves mares.

Prólogo

Pròleg

Per què hem escrit aquest llibre?

Pràcticament totes les dones que esperen el seu primer fill senten la necessitat imperiosa de conèixer com es desenvoluparà l’embaràs.

És lògic sent novençana. Per més que els hagin explicat que tenir un fill és la cosa més natural del món, que l’embaràs durarà nou mesos i que el ginecòleg ho tindrà tot controlat, les embarassades necessiten sentir-se acompanyades durant aquest llarg i singular període de la seva vida. Per a elles és com entrar en una dimensió desconeguda. I,

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos