La increïble història de... - El monstre del Buckingham Palace

David Walliams

Fragmento

cap

Aquests són els personatges de la nostra història...

EL PRÍNCEP ALFRED és un nen malaltís de dotze anys que no ha sortit mai del palau de Buckingham.

imagen

EL REI en altre temps havia estat un gran estadista i un bon pare. Ara està tan perdut com el seu regne.

imagen

LA REINA és una dama molt tocada i posada, i el seu fill se l’estima amb devoció. L’Alfred i ella tenen un lligam indestructible.

imagen

LORD PROTECTOR és un erudit que va començar la seva carrera reial fa quaranta anys a la biblioteca del palau. Ara s’ha convertit en el conseller més pròxim al rei, però ambiciona tenir més poder.

imagen

LA MICA és una nena òrfena que viu al carrer. Li diuen així perquè de tan baixeta que és no sembla gran cosa. Se li van morir els pares quan era petita i des d’aleshores s’ha hagut d’espavilar tota sola.

imagen

LA DIDA és una senyora de més de vuitanta anys que ha estat mainadera de dues generacions d’infants reials. Va cuidar el rei quan era petit, i ara és la mainadera del príncep Alfred.

imagen

LA REINA MARE és una vella senyora que va ser reina mentre el seu marit va ser rei. Com que la consideren una traïdora, viu a l’exili, però ningú no sap exactament on. Excepte ella mateixa, és clar.

imagen

LADY AGATHA I LADY ENID són dues de les dames de companyia de la reina mare. Com a dames de companyia feien tota mena de feines per a la reina mare, com ara tenir-li els vestits sempre a punt, portar rams de flors o escriure cartes. Ara elles també viuen a l’exili, juntament amb quatre dames de companyia més: lady Beatrix, lady Virginia, lady Daphne i lady Judith.

imagen

imagen

ELS GUARDIES REIALS són soldats d’elit que porten màscares de calavera daurades i capes amples i vermelles. Duen armes que disparen làsers i la seva missió és protegir el palau a tot preu.

imagen

EL BOTXÍ és un paio gegant que du la cara tapada amb una caputxa negra. És el responsable de totes les tortures i execucions de la Torre de Londres.

imagen

L’OCTOBOT és un robot de vuit braços creat per dur a terme les mateixes tasques que un majordom humà.

imagen

L’ULL QUE TOT HO VEU és un robot volador que sembla un ull gegant. El lord protector el fa servir per controlar tothom i tot el que passa al palau de Buckingham.

imagen

imagen

imagen

cap-1

imagen

El griu és el rei de les bèsties. És meitat àguila (la reina dels ocells) i meitat lleó (el rei dels animals). Té el cap i les ales d’una àguila, mentre que el cos i les potes del darrere són de lleó.

Durant molts segles s’ha cregut que aquesta bèstia era només una llegenda.

Les civilitzacions antigues el veneraven, el griu; el podem trobar tant a l’antic Egipte com a l’antiga Grècia.

A l’edat mitjana, aquest animal meitat àguila i meitat lleó va esdevenir el símbol del poder diví.

El poder sobre la vida i la mort.

El poder de crear o destruir l’univers.

Un poder infinit durant tota l’eternitat.

La visió d’un griu causava un gran terror al cor de la gent. És per això que, al llarg dels segles, els reis i les reines han fet servir aquestes bèsties com a símbols. Trobem imatges de grius en armes, banderes i escuts. El missatge era senzill: agenolleu-vos o patireu un destí terrible sota les urpes d’aquesta bèstia.

S’assembla una mica a un dinosaure, aquelles criatures aterridores que campaven per la Terra fa milions d’anys. Tanmateix, a diferència dels dinosaures, ningú no n’ha trobat mai cap esquelet.

Però això no vol dir que els grius no hagin existit.

Ni que un bon dia no puguin tornar a existir...

imagen

cap-2

imagen

imagen

cap-3

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos