• De rebaixa!
Guerrillers del teclat

Guerrillers del teclat

LA MAGRANA , juny 2015

La Primavera àrab i, en concret, els aixecaments populars que van aconseguir derrocar Ben Ali i Hosni Mubàrak a principis del 2011 no van sorgir del no-res: al contrari, feia anys que s'estaven covant al carrer i al ciberespai.

Aquest llibre és un homenatge a la jove generació digital àrab i al paper que ha tingut a l'hora de preparar el camí de les revoltes contra les dictadures que sacsegen el Pròxim Orient i el nord de l'Àfrica. Els bloguers i blogueres que la periodista Lali Sandiumenge ha conegut i entrevistat des del 2004 -i que són els protagonistes d'aquest... Llegir-ne més

Aquest llibre és un homenatge a la jove generació digital àrab i al paper que ha tingut a l'hora de preparar el camí de les revoltes contra les dictadures que sacsegen el Pròxim Orient i el nord de l'Àfrica. Els bloguers i blogueres que la periodista Lali Sandiumenge ha conegut i entrevistat des del 2004 -i que són els protagonistes d'aquest llibre- tenen una mitjana d'edat de poc més de trenta anys, però ja es consideren a si mateixos membres de la «primera» generació d'activistes digitals. Van ser els pioners i la seva tasca ha estat fonamental per engendrar un nou llenguatge de dissidència i un nou tipus d'activisme per al canvi: individual però col·lectiu, autònom però col·laboratiu, acèfal i descentralitzat, local i regional i, ara mateix, global.

Guerrillers del teclat mostra la importància que internet ha tingut i té al món àrab per promoure la llibertat d'expressió i la lluita democràtica i contra la tirania, però sobretot és la història apassionant d'un grup de nois i noies que van aprofitar amb valentia i creativitat totes les possibilitats de la xarxa i dels mitjans socials per conscienciar, polititzar i mobilitzar una generació que tothom creia adormida.

Llegir-ne menys
Col·lecció
Otros - La Magrana
Pàgines
416
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
2015-06-18
Autor
Lali Sandiumenge
Editorial
LA MAGRANA
Col·lecció
Otros - La Magrana
Pàgines
416
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
2015-06-18
Autor
Lali Sandiumenge
Editorial
LA MAGRANA
9788482647685
2015-06-18
Lali Sandiumenge
Lali Sandiumenge
Veure més
Lali Sandiumenge (Barcelona, 1965) és periodista especialitzada en informació internacional. Ha passat gran part de la seva vida professional a l'estranger i ha viscut a Lima, Brussel·les, Rabat i el Caire. Ha... Llegir-ne més

Lali Sandiumenge (Barcelona, 1965) és periodista especialitzada en informació internacional. Ha passat gran part de la seva vida professional a l'estranger i ha viscut a Lima, Brussel·les, Rabat i el Caire. Ha col·laborat amb diversos mitjans, com ara els diaris Avui, La Vanguardia, El Periódico, Ara; les revistes Cambio 16, El Temps, TimeOut i Fronterad; el programa Gran Angular de TVE, i l'agència internacional de notícies United Press International (UPI). Va descobrir el món dels blogs i el seu poder com a eina de canvi social quan va arribar a Egipte el 2004 i va començar una recerca en activisme digital que continua avui en dia. El 2008 va publicar el llibre infantil P de Piràmides.

Llegir-ne menys
Veure més
Suscríbete a nuestras novedades editoriales

Actualidad

Artículos relacionados con este libro

Reseñas

Reseñas

No hi han ressenyes
Product added to wishlist