Unicòrnia 2 - Una festa a l'inrevés

Ana Punset

Fragmento

cap-1

imagen

Què és el que t’agrada més dels aniversaris? A mi els jocs, però també els regals, és clar, i les llaminadures... Bé, em sembla que m’agrada tot! Per això, quan la Paula arriba de bon matí a l’escola fent saltirons, la Sara i jo ens posem a saltar amb ella com una colla de saltamartins feliços.

imagen

—Demà és el meu aniversari! —ens recorda la Paula, tot i que no cal. Fa setmanes que fem el compte enrere per al gran dia!

—Superhipermegafesta! —contestem nosaltres alhora, i només ens falta fer una tombarella a l’aire. No podem parar de saltar!

Ens passem el dia planificant la festa de demà, i més d’una vegada la mestra ens ha de cridar l’atenció, perquè la veritat és que tenim el cap a una altra banda.

imagen

Pla per a

la festa d’aniversari

de la Paula:

Pastís màgic de l’arc de Sant Martí.

Quilos i quilos de llaminadures divertides.

Molts globus, sobretot dels que tenen purpurina a dins.

Pinyata de colors.

Núvols de sucre penjant del cel.

imagen

Estic tan concentrada en la festa, que no penso en res més. Per exemple, durant la classe de llengua màgica, la professora ens fa un dictat i, en comptes d’escriure «una truita de ceba i carbassó», escric «un pastís de confeti i purpurina», perquè em ve molt més de gust.

Ara bé, a la professora no li ha fet gens de gràcia, és clar. Quan revisa el meu dictat, em pregunta si no he entès el que ens ha dit, i jo li contesto com a excusa que encara soc nova a l’escola, però... saps què? Que no ha colat. Ni per un segon.

—Ara que ets a Unicòrnia, Clàudia, ja et pots començar a posar les piles —m’ha dit.

imagen

imagen

Després, a la classe de ciències màgiques, hem hagut de fer una llista dels elements que formen els núvols negres. Així doncs, la Sara, la Paula i jo ens hem posat a fer-ne una, sí, però de les llaminadures que ens cruspirem a la festa. Llavors, quan hem barrejat els elements de la llista al calderó que ens ha preparat el professor, no ens ha sortit un núvol negre, sinó un de colors, i els companys han al·lucinat perquè mai havien vist una cosa així. Ha estat increïble!

imagen

Llaminadures

divertides:

✶ Caramels de fruites explosives.

✶ Piruletes canviagustos.

✶ Piruletes canviaformes.

✶ Sidral amb guspires.

✶ Xiclets de gust infinit.

imagen

imagen

A l’hora del pati, mentre ens mengem les magdalenes en forma de cor per esmorzar, la Paula ens explica que el que li fa més il·lusió de la festa és veure els seus pares.

—Quant de temps fa que no els veus? —li pregunto, perquè com que jo veig els meus cada dia, no m’imagino com deu ser no veure’ls.

—Doncs... des de les vacances d’estiu. Treballen buscant unicorns perduts arreu del món, per orientar-los i portar-los a un lloc segur a Unicòrnia.

—És una feina fantàstica!

—Sí, són els millor

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos