• En oferta!
  • -5%
Amb uns altres ulls

Amb uns altres ulls

La biografia de Montserrat Roig

Formats disponibles
7,30 €
7,68 €


Formats disponibles
7,30 €
7,68 €


La biografia definitiva de Montserrat Roig. L'única autoritzada pels seus familiars i que disposa de material inèdit procedent del llegat personal i familiar de l'autora.

Formats disponibles
7,30 €
7,68 €
7,30 €
7,68 € -0,38 €

La biografia definitiva de Montserrat Roig. L'única autoritzada pels seus familiars i que disposa de material inèdit procedent del llegat personal i familiar de l'autora.


Montserrat Roig Francitorra (1946-1991) va ser una escriptora catalana de projecció internacional. Les seves obres, escrites originalment en català o en castellà, d'àmplia acceptació pel públic, s'han traduït a l'anglès, francès, italià, alemany i hongarès. Les escrites en català -que corresponen a la seva novel·lística i part del seu assaig- es van traduir també al castellà durant el períod...

Llegir-ne més

Montserrat Roig Francitorra (1946-1991) va ser una escriptora catalana de projecció internacional. Les seves obres, escrites originalment en català o en castellà, d'àmplia acceptació pel públic, s'han traduït a l'anglès, francès, italià, alemany i hongarès. Les escrites en català -que corresponen a la seva novel·lística i part del seu assaig- es van traduir també al castellà durant el període de més èxit de l'autora. Avui, la seva obra ha anat guanyant en reconeixement i es continua venent arreu del món.

Pilar Aymerich, Josep M. Benet i Jornet, Josep Maria Castellet són alguns dels personatges que acompanyaran Montserrat Roig (altres, avui ja desapareguts, són recuperats a partir de testimonis familiars o bibliografia) a través de tres paisatges històrics fonamentals: l'esperançada lluita antifranquista dels seixanta i primers setanta; el llarg passadís conegut com la Transició democràtica, i l'esbalaïdora, atrevida i crítica primera dècada de la llibertat a l'Espanya, els vuitanta.

Inquieta i tenaç, Montserrat Roig no va deixar -ni deixa- indiferent ningú. Honesta per a alguns, procaç per a uns altres, sempre provocadora, la seva biografia resulta per si mateixa un capítol fonamental de la nostra història. El Feminisme i la formació d'una consciència política a Espanya -que va ser possible gràcies a una Esquerra proactiva i organitzada- van ser factors de primer ordre del miracle espanyol i van ser, a part d'això, llocs en què Montserrat Roig va figurar com una de les seves protagonistes principals.

La crítica ha dicho...
«Una extensa biografia nodrida en les fonts orals i els arxius personals d'una vintena de persones properes a l'escriptora.»
El País

«La biografia que li devíem a Montserrat Roig.»
Librújula

«Més que una biografia en el sentit estricte, es tracta d'una narració de no ficció exquisida i amena, de la crònica interpretativa d'unaèpoca en la qual aquella filla de classe mitjana de l’Eixample es va erigir com a relatora.»
Rafael Vallbona, El Mundo

«Una biografia ben documentada, autoritzada pels seus familiars, que ens redescobreix una autora cabdal de la literatura catalana, de la qual es fa necessari reivindicar el seu llegat.»
Núvol

«Preciosa biografia de Montserrat Roig que et fa trobar a faltar encara més el seu brutal estil i la seva forma d’afrontar la vida.»
Albert Espinosa, El Periódico

«Un retrat col·lectiu de les inquietuds d'una generació.»
La voz de Galicia

«El llibre de Betsabé Garcia fa justícia al personatge de Montserrat Roig.»
Joan de Sagarra, La Vanguardia

Llegir-ne menys

Col·lecció
NO FICCION
Pàgines
288
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
16-06-2016
Editorial
ROCA EDITORIAL
Col·lecció
NO FICCION
Pàgines
288
Target d'Edat
Adultos
Tipus d'enquadernació
eBook
Idioma
CA
Data de publicació
2016-06-16
Editorial
ROCA EDITORIAL
9788416700080

Subscriu-te a les nostres novetats editorials

Actualidad

Artículos relacionados con este libro

Reseñas

Ressenyes

Afegit a la llista de destijos