El Club de les Vambes Vermelles 8 - Juntes, of course

Ana Punset

Fragmento

cap-1

imagen

L’any no podia anar millor. Després de celebrar el primer dia amb totes les amigues reunides, ni més ni menys que a Berlín, l’any havia començat fantàsticament bé. Segur que això els havia portat bona sort! Perquè, és clar, des que la Marta s’havia traslladat a Berlín feia just un any, tenien molt poques ocasions de poder estar totes juntes.

El dia abans havien repartit els premis pel blog, i ara la Laia s’acabava d’assabentar, per un cartell penjat al passadís de l’escola, que aquest any s’organitzaria una gran festa de Sant Valentí, per a la qual faltava poc més d’una setmana. La notícia li va fer passar la son de cop. Eren les nou del matí i estava com si s’hagués pres tres coca-coles seguides. Seria genial anar a la festa amb en Mario! Estava tan encisada amb el seu nòvio... Va somriure amb malícia mentre s’imaginava la Mariona i les seves Pavetes mortes de gelosia quan la veiessin ballar amb un noi tan impressionant i, a més, més gran que ella (però no gaire, perquè ell feia quart d’ESO). Havia de buscar un vestit i unes sabates perfectes per a l’ocasió, i no disposava de gaire temps... Es va plantejar la possibilitat de convèncer la seva mare que era imprescindible comprar-se roba nova aquell cap de setmana. Però pensant-ho bé... era un pla abocat al desastre, sobretot tenint en compte que mare i filla passaven una ratxa bastant dolenta. El fet que la Maria rebutgés en Mario sense ni tan sols coneixe’l, treia la Laia de polleguera. O sigui que res de tardes de compres juntes... potser el millor que podia fer era recuperar el vestit de cap d’any, perquè al capdavall, en Mario no havia estat a Berlín i, per tant, no l’hi havia vist...

La Laia pensava en tot això aquell dimarts al matí ben asseguda al seu pupitre quan va percebre la figura minúscula de la Saratita, la profe de llengua i literatura, que s’obria pas per l’aula entre els alumnes com una formigueta entre gegants. Ningú no es va adonar de la seva presència fins que va seure a la seva taula, i tot i així, la gent es va quedar dreta, parlant amb els companys, com si no hi hagués la professora. En Toni el Quadrat reia d’alguna anècdota que li explicava el seu amic Richie, mentre la Mariona i la Sam xerraven sense parar assegudes sobre la taula. La Laia va sentir que la Saratita tossia per cridar l’atenció, però no va tenir cap efecte. L’aldarull, en comptes de minvar, es va triplicar.

De sobte, es va obrir la porta i va sonar una veu més imponent, i també més insuportable, que va ressonar per les quatre parets:

—Què està passant aquí?! —va preguntar la Mortícia, la tutora del curs, des del llindar de la porta.

La Laia es va fixar que no anava sola. L’acompanyava una noia alta, amb uns cabells de color blau esbullats i els ulls foscos. Observava la classe amb un mig somriure que la Laia no va saber interpretar.

imagen

Els alumnes que estaven drets van seure immediatament al seu lloc i van callar, com si no haguessin trencat mai cap plat.

La Mortícia va entrar a l’aula amb la noia i es va dirigir a la Saratita, que mirava a terra com una alumna amonestada més. Des del seu lloc, la Laia no sentia el que la Mortícia li deia en veu baixa, però la noia dels cabells blaus semblava que es divertia d’allò més amb la situació. La Saratita va assentir, i tot seguit la Mortícia es va dirigir a la classe amb el seu parlar assossegat, però altiu:

—He de venir jo... a castigar-vos perquè feu cas... de la vostra professora de llengua?

Mentre la Saratita contemplava l’escena amb el cap cot, totalment avergonyida, ningú no va dir res. La Mortícia devia interpretar el silenci com un sí perquè va anunciar:

—Avui passareu l’hora del pati a l’aula d’estudi... Potser així n’aprendreu.

Aquesta vegada sí, els murmuris de protesta es van escampar ràpid per la classe, però a la Mortícia no li va caldre obrir la boca. En va tenir prou amb una mirada directa sota les seves celles hiperarquejades perquè es tornés a fer silenci.

—Ara que esteu més tranquils... Us vull presentar una companya nova. Es diu Alícia. S’incorpora a partir d’ara a l’escola. O sigui que espero la vostra col·laboració per donar-li la benvinguda.

L’Alícia va fer una mena de reverència que la Mortícia va contemplar amb una ganyota de desgrat. Els alumnes van riure pel gest i la Laia va sentir curiositat per aquella noia que no parava de somriure. Com que li agradava tant fantasiejar, es va imaginar que era una persona alegre i confiada, i que estava desitjant formar part d’aquella classe, d’integrar-se i conèixer els defectes de tots els professors per poder-los criticar amb els companys. Sí, segur que li encantava fer riure els seus amics, tal com acabava de passar ara. La Mortícia li va demanar que s’assegués i la noia nova es va dirigir al seient que la tutora li assenyalava: just al costat de la Laia.

Quan va seure, la Laia la va saludar animada. Segur que s’ho passarien d’allò més bé, juntes. Ja que tenia les seves amigues a l’altra punta de la classe, potser aquest any en faria una de nova.

—Hola, em dic Laia.

Llavors, el somriure de l’Alícia va desaparèixer per art de màgia i, amb una veu que feia por, li va dir:

—M’importa un rave com et diguis.

La Laia es va quedar de pedra.

imagen

Ho havia sentit bé? S’ho havia imaginat? Allò no li quadrava gens... Va mirar primer la Frida, que va vocalitzar un «què tal» en silenci, i ella li va respondre arronsant les espatlles perquè encara estava flipant. Després va mirar la Susanna, que es mossegava el pírcing del llavi i l’observava amb el front arrugat, intentant endevinar què havia passat. Va decidir que havia d’explicar-ho a les amigues per acabar-se de convèncer del que acabava de descobrir: aquella noia era una mal educada. De manera que va treure el mòbil, el va col·locar estratègicament a dins del pupitre perquè la nova companya no pogués llegir el que escrivia, i va entrar al grup de WhatsApp VV4E!

imagen, va anunciar.

La primera a contestar va ser l’Eva, que com que no anava a la seva classe encara no l’havia conegut.

imagen

La Laia llegia els missatges de les amigues quan de fons va sentir una cosa que, al principi, li va semblar impossible:

—Profe, la Laia està parlant pel mòbil.

La Laia va alçar el cap esmaperduda: la Mariona mai no hauria xerrat una cosa així, perquè precisament ella whatsappejava tant o més, encara. La possibilitat li va semblar massa mesquina fins i tot per a ella. Però així... qui l’havia delatat? L’ALÍCIA!

No s’ho podia creure: a més de mal educada, la noia nova era una delatora. La Laia es va guardar ràpidament el mòbil a la butxaca de la jaqueta blau marí amb la intenció de negar-ho tot, però ja era massa tard: la Mortícia, que estava a punt de sortir de la classe, s’havia acostat fins al seu pupitre fent grans gambades i l

Suscríbete para continuar leyendo y recibir nuestras novedades editoriales

¡Ya estás apuntado/a! Gracias.X

Afegit a la llista de destijos