no-foto

Lluís Mallart i Guimerà

Biografia

Lluís Mallart i Guimerà (Barcelona, 1932) és doctor en etnologia i doctor en Lettres per la universitat de París X. Va ser professor d'antropologia a la Universitat de Paris-Nanterre durant més de vint anys. De retorn a Catalunya va ensenyar i investigar a la Universitat Rovira i Virgili. Es va especialitzar en antropologia religiosa i en l'estudi dels sistemes mèdics africans. Sobre aquests temes ha publicat nombrosos llibres i articles en català, castellà, francès, anglès i italià.

Del 1961 al 1968 Mallart va viure al Camerun on va començar les seves recerques etnològiques entre els evuzok. D'aquells anys que va intentar viure com un evuzok més, en neix aquest llibre i una pel·lícula documental del 2019 que mostra alguns dels rituals de curació practicats pels evuzok. D'aquests rituals, el més important és la «Dansa als esperits», nom amb el qual es va titular el documental. L'any 2008 la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l'Institut d'Estudis Catalans publicà en dos volums un estudi seu sobre el sistema mèdic dels evuzok.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Lluís Mallart i Guimerà
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos