Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL, S.A.U. és el titular (i) del web Penguinlibros (a través del qual podreu obtenir informació sobre el nostre catàleg i subscriure-us a serveis d’informació, així com accedir a la nostra botiga en línia) i (ii) de l’app del mateix nom (a través de la qual podreu comprar els nostres productes en versió Android, així com visualitzar els continguts en versió Android i iOS que hagueu adquirit a la nostra botiga i accedir-hi).

Identitat: PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL, S.A.U.

CIF: A08116147

Adreça postal: Travessera de Gracia, 47-49, 08021 Barcelona, Espanya.

Telèfon: 933660300

Delegat de protecció de dades: 

Contacte: lopd@penguinrandomhouse.com

Addicionalment i tal com podreu veure a l’apartat "Amb qui compartim les vostres dades?", en funció del país des del qual accediu al web o a la nostra app, les vostres dades seran compartides amb la nostra filial corresponent.

Amb quina finalitat tractem les vostres dades personals?

PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL, S.A.U. (també identificada al llarg d’aquest text com a PRHGE), tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb aquestes finalitats:

Finalitats relacionades amb el nostre web:

(i)                  Poder gestionar els serveis sol·licitats, informar-vos sobre els nostres productes, serveis, novetats, sorteigs, concursos i esdeveniments de PRHGE, així com gestionar la vostra inscripció i participació en sorteigs, concursos o esdeveniments on sol·liciteu participar.

 

(ii)                En registrar-vos a la nostra plataforma, accepteu com a usuari les condicions del servei i es crea un compte al web i a l’app (en castellà i català), que genera un perfil amb la informació bàsica sobre els interessos i preferències que hagueu declarat. Aquesta informació s’utilitza per adaptar el contingut del web i l’app, els productes, les promocions o els esdeveniments als temes més rellevants per a l’usuari segons el servei prestat. Es generen unes credencials d’accés perquè pugueu canviar la vostra informació i les vostres preferències en qualsevol moment. Rebreu comunicacions per via postal o electrònica pel que fa a la creació del vostre compte, la modificació de condicions, la gestió d’usuaris en general i la informació sobre serveis i productes relacionats amb el servei específic que presta PRHGE.

 

(iii)              Marcant la casella corresponent, l’usuari podrà acceptar rebre comunicacions comercials per via postal i electrònica sobre productes, serveis, novetats, sorteigs, concursos i esdeveniments generals de PRHGE.

 

(iv)              Marcant la casella corresponent, l’usuari accepta rebre comunicacions comercials per via postal i electrònica adaptades al seu comportament al web, de navegació o de compra.

 

(v)                En el cas que s’organitzi algun sorteig o activitat on desitgeu participar, les dades recollides es gestionaran amb la finalitat de participar-hi.

 

(vi)              Per tramitar les comandes que l’usuari faci a través del web i realitzar tota la gestió corresponent (incloent-hi l’entrega d’un regal en el cas que el comprador desitgi que la seva comanda s’entregui a una altra persona, la gestió de cupons per a les promocions i, si escau, la gestió del programa de fidelització).

 

(vii)            Per poder donar-vos accés als continguts digitals adquirits.

 

(viii)          Per permetre el vostre accés a certs llocs del web accessibles exclusivament a usuaris registrats a la pàgina web o app de referència.

 

(ix)              Per resoldre les vostres consultes i fer recomanacions.

 

(x)                En el cas que hagueu adquirit algun producte, per trametre-us informació, fins i tot un cop acabada la relació,  sobre novetats i altres serveis similars als que hagueu adquirit prèviament. No obstant això, si no desitgeu rebre aquestes comunicacions, si us plau accediu al centre de preferències i desactiveu aquesta opció.

 

(xi)              Per conèixer les vostres preferències de lectura i audiolectura.

 

(xii)            Per prestar el servei de lectura i escolta d’audiollibres adquirits, incloent-hi llibres baixats, completats i en curs de lectura, punt on us trobeu dels llibres en curs, freqüència i ritme de lectura, i ajustos escollits al visor i reproductor d’àudio.

 

 

 

 

 

Finalitats relacionades amb els nostres serveis prestats a través de l’app:

(i)                  En registrar-vos a la nostra plataforma, accepteu com a usuari les condicions del servei i es crea un compte a l’app i al web (en castellà i català), que genera un perfil amb la informació bàsica sobre els interessos i preferències que hagueu declarat. Aquesta informació s’utilitza per adaptar el contingut del web i l’app, els productes, les promocions o els esdeveniments als temes més rellevants per a l’usuari segons el servei prestat. Es generen unes credencials d’accés perquè pugueu canviar la vostra informació i les vostres preferències en qualsevol moment. Rebreu comunicacions per via postal o electrònica pel que fa a la creació del vostre compte, la modificació de condicions, la gestió d’usuaris en general i la informació sobre serveis i productes relacionats amb el servei específic que presta PRHGE.

 

(ii)                Per tramitar les comandes que l’usuari faci a través de l’app i realitzar tota la gestió corresponent (incloent-hi l’entrega d’un regal en el cas que el comprador desitgi que la seva comanda s’entregui a una altra persona).

 

(iii)               Per poder donar-vos accés als continguts digitals adquirits.

 

(iv)               Per conèixer les vostres preferències de lectura i audiolectura.

 

(v)                 Per a la comunicació mitjançant notificacions automàtiques d’avisos sobre el vostre compte i les vostres comandes, novetats editorials i notícies relacionades amb el servei.

 

En el cas que no desitgeu rebre notificacions automàtiques, podreu desactivar-les a través de les funcionalitats de l’app.

Només hi podran donar el seu consentiment persones de més de 14 anys. Si es prenen decisions automatitzades segons aquesta informació, se us n’informarà degudament a la Política de protecció de dades abans de recollir les vostres dades al formulari de registre de les nostres plataformes web o app.

Per al tractament de les dades personals també podem utilitzar plataformes de proveïdors que actuen a títol de responsable de tractament de PRHGE per gestionar serveis auxiliars com l’enviament de comunicacions o de registre i conservació segura de les dades, enviament de les comandes (empreses de missatgeria), plataformes de pagament i empreses de prestació de serveis d’atenció al client.

Aquestes dades es tractaran sempre amb les finalitats abans esmentades, sense que suposin en cap cas una cessió de dades i subscrivint amb les empreses subcontractades els contractes corresponents de prestació de serveis i encàrrec de tractament.

Quant a l’empresa de missatgeria, utilitzem els serveis de SEUR, S.A., que és responsable del tractament de les vostres dades per a la realització dels enviaments. Per tant, la cessió de les dades és imprescindible per a l’execució correcta del contracte, l’entrega, si escau, de l’obsequi i el compliment de la normativa legal sobre comunicacions digitals.

No obstant això, tenint en compte la naturalesa de Penguin Random House, el caràcter internacional del projecte, que permet comprar productes des de diversos països, i la necessitat, per qüestions de drets d’autor, d’oferir un catàleg diferent en funció del lloc des del qual accediu a la nostra Botiga web, les dades que ens faciliteu poden ser cedides a les nostres empreses del grup tal com es descriu a l’apartat Amb qui compartim les vostres dades?.

Durant quant de temps conservarem les vostres dades?

Les dades personals proporcionades necessàries per a la prestació del servei contractat es conservaran fins a la prescripció de qualsevol responsabilitat legal que en pugui sorgir un cop finalitzat.

Les dades personals proporcionades per trametre-us informació sobre novetats i altres serveis relacionats amb els nostres productes es conservaran fins que l’interessat sol·liciti la seva supressió o revoqui el seu consentiment.

Per revocar el vostre consentiment, podeu presentar la vostra sol·licitud al compte de correu: lopd@penguinrandomhouse.com o accedir al centre de preferències.

Amb qui compartim les vostres dades?

Per poder prestar els serveis que oferim a través del nostre lloc web i de la nostra app d’acord amb les finalitats abans esmentades, necessitem compartir les vostres dades amb tercers com a encarregats o com a responsables, tal com es descriu a continuació:

-        Entitats encarregades de tractament:

 

o   Els nostres col·laboradors logístics necessaris per a l’entrega de productes. En aquests moments treballem amb SEUR, S.A. Podeu accedir a la seva política de privacitat aquí,

o   Empreses col·laboradores per a l’enviament de comunicacions, registre i gestió de dades.

o   Empreses col·laboradores per a la gestió de pagaments (entitats financeres, plataformes de pagament…).

o   Empreses col·laboradores per a la gestió dels serveis d’atenció al client. Podeu accedir a la seva política de privacitat aquí,

o   Empreses col·laboradores per a la prestació de serveis relacionats amb màrqueting i publicitat, com ara xarxes socials, agències de publicitat o col·laboradors publicitaris.  

Per eficiència del servei, alguns dels prestadors esmentats estan ubicats a territoris situats fora de l’Espai Econòmic Europeu que no proporcionen un nivell de protecció de dades equiparable al de la Unió Europea, com ara els Estats Units. En aquests casos, us informem que transferim les vostres dades amb garanties adequades i sempre guardant la seguretat de les vostres dades. Podeu obtenir més informació de les garanties adequades que s’han adoptat en cada cas enviant un correu electrònic a lopd@penguinrandomhouse.com.

-        Entitats responsables de tractament: tal com hem esmentat abans, el catàleg que us oferim quan accediu al nostre lloc web o a la nostra app, segons els drets d’autor de què disposem i la necessitat que els serveis addicionals (informació de novetats, atenció al client, serveis de màrqueting…) siguin prestats per l’empresa del nostre grup responsable de la zona geogràfica des de la qual hi accediu, seran cedits necessàriament a l’empresa corresponent del nostre grup. Podeu veure les empreses del nostre grup a continuació:

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. (Chile)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. (Argentina)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. (URUGUAY)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. de CV. (MÉXICO)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. (PERÚ)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL S.A. (COLOMBIA)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL (USA) LLC (MIAMI)

o   PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL, UNIPESSOAL, LDA (PORTUGAL)

Tal com podeu veure a la llista, la major part de les empreses del grup amb les quals compartirem les dades són fora de la Unió Europea i en conseqüència és possible que alguns països no proporcionin un nivell de protecció adequat. Per esmenar aquesta deficiència, hem subscrit amb totes i cadascuna de les empreses descrites un contracte en els termes establerts per la Comissió. Es tracta de les Clàusules Contractuals Tipus aprovades per la Comissió. Podeu accedir al seu contingut a través de l’enllaç següent: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en

Es tracta d’empreses del nostre grup i per tant amb els nivells de seguretat que el nostre grup estableix.

Quina és la legitimació per al tractament de les vostres dades?

La base de legitimació per al tractament i cessió de les vostres dades amb la finalitat de prestar els serveis sol·licitats és l’execució del contracte.

La base de legitimació per poder informar-vos per via postal, telefònica i electrònica sobre els nostres productes, serveis, novetats, sorteigs, concursos i esdeveniments de PRHGE, així com la gestió de la vostra inscripció i participació en sorteigs, concursos o esdeveniments que sol·liciteu, es l’aportació del consentiment. El consentiment serà vàlid fins que decidiu revocar-lo.

La base de legitimació per poder informar-vos sobre productes similars als que hagueu adquirit prèviament és l’interès legítim de PRHGE.

Quins són els vostres drets quan ens faciliteu les vostres dades?

Qualsevol persona té dret a consultar en qualsevol moment al seu Centre de Preferències a quins dels serveis que requereixen una recollida de dades per part de PRHGE està subscrita, i donar-se’n de baixa si així ho desitja.

Les persones interessades tenen dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre altres motius, les dades ja no siguin necessàries per a les finalitats amb què van ser recollides.

En certes circumstàncies, els interessats podran sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades; en aquest cas, només les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.

En certes circumstàncies i per motius relacionats amb la seva situació particular, els interessats podran oposar-se al tractament de les seves dades mitjançant la baixa corresponent al Centre de PreferènciesPRHGE deixarà de tractar les dades, tret de per motius legítims imperiosos, o l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.

Els interessats podran sol·licitar la portabilitat de les seves dades en suport automatitzat a un altre responsable.

En el moment de la cancel·lació de les dades, només les conservarem bloquejades en compliment d’obligacions legals. 

En el cas que tingueu dubtes al respecte, podeu contactar-nos enviant un correu electrònic a: lopd@penguinrandomhouse.com. També  podeu consultar més informació sobre l’exercici dels vostres drets o presentar una reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades a www.agpd.es o directament al nostre Departament de protecció de dades. 

Com hem obtingut les vostres dades?

Les dades personals que tractem a PRHGE procedeixen:

-        del mateix interessat, a través del registre al lloc web o l’app o facilitades telefònicament o per correu electrònic;

-        de les dades de navegació i comportament al web i l’app, obtingudes de manera automàtica.

Les categories de dades que podem tractar:

-      Dades d’identificació necessàries per fer el registre al lloc web o a l’app i, si escau, la compra i l’entrega del producte. En aquest cas, necessitarem el nom i cognom, l’adreça postal, el telèfon mòbil i l’adreça electrònica (per poder-vos contactar a través de trucada, SMS o WhatsApp).

-      Dades del destinatari del producte si es tracta d’un regal. En aquest cas, necessitarem el nom i cognom, l’adreça postal, el telèfon mòbil i l’adreça electrònica (per poder-vos contactar a través de trucada, SMS o WhatsApp) i l’adreça electrònica de la persona a la qual esta destinat el regal.

-      Codis o claus d’identificació.

-      Adreces postals o electròniques.

-      Informació de caràcter professional.

-      Preferències i interessos associats a l’activitat de l’usuari al lloc web o a l’app.

-      Geolocalització.

-      Dades econòmiques i financeres.

-      Dades de les vostres compres prèvies.

-      Dades sobre gustos i preferències.

No es tracten dades protegides especialment.

Com garantim la seguretat de les vostres dades?

Adoptem les mesures necessàries per evitar-ne l’alteració, el tractament o l’accés no autoritzat, tenint en compte en tot moment l’estat de la tecnologia.

PRHGE adopta les mesures necessàries exigides per la normativa vigent en matèria de Protecció de Dades per garantir la seguretat de l’usuari i evitar l’alteració, la pèrdua, l’accés o el tractament no autoritzat de les vostres dades tant en el tractament directe de les dades com en les cessions que realitza.

Product added to wishlist