Les galetes a Penguinlibros

Penguinlibros, com molts altres webs i apps (Penguinlibros), utilitza petits arxius informàtics anomenats “galetes” que permeten millorar l’experiència d’usuari. A continuació, te n’informem i t’expliquem com configurar-les. Aquesta pàgina conté informació sobre què són les galetes, quins tipus de galeta hi ha, les galetes que utilitza Penguinlibros, com desactivar les galetes al teu navegador, com desactivar específicament les galetes de tercers per a anuncis, i altres enllaços informatius d’utilitat sobre el tema. Hem mirat d’explicar tots els punts importants de manera senzilla i clara: si creus que ens hem descuidat d’alguna cosa, si us plau, posa’t en contacte amb nosaltres escrivint a lopd@penguinrandomhouse.com amb l’assumpte “Galetes”.

Què són les galetes?

Les galetes són petits arxius de text que un servidor web instal·la al teu ordinador o al teu mòbil a través del navegador (com ara, Internet Explorer, Firefox, Chrome o Safari) o d’una aplicació Flash. Cada galeta és única, i només el servidor que l’ha instal·lat en pot llegir el contingut. Aquest contingut és anònim (per exemple, un identificador únic, el nom del web i alguns dígits). Les galetes ajuden els webs o les apps a recordar la teva informació durant una visita (en el cas de les anomenades “galetes de la sessió”) o durant diverses visites (en el cas de les anomenades “galetes persistents”) i a emmagatzemar informació sobre les teves preferències per oferir-te una experiència personalitzada, més fàcil i ràpida. Alguns webs i apps també utilitzen galetes per seleccionar els anuncis que veuràs; per exemple, en funció de la teva ubicació o dels teus hàbits de navegació. Finalment, les galetes les pot instal·lar el web o l’app que estàs visitant (són les anomenades “galetes pròpies”) o altres webs amb un contingut que s’executa al web o a l’app que estàs visitant (són les anomenades “galetes de tercers”).

Tipus de galetes:

GALETES PRÒPIES

Són les que instal·la el web o l’app que estàs visitant; només aquell web o aquella app podrà llegir el seu contingut. 

GALETES DE TERCERS

Són les que instal·la una organització diferent de la del propietari del web o de l’app que estàs visitant. En són un exemple els serveis com Google Analytics, que instal·len la seva pròpia galeta per poder recollir dades i elaborar estadístiques sobre el rendiment i l’ús del web o de l’app; altres organitzacions que poden estar instal·lant la seva pròpia galeta al web que estàs visitant són Facebook, Twitter, YouTube i en general qualsevol que estigui permetent al web que visites incloure-hi els seus continguts. Les galetes de tercers també les pot instal·lar un servei de publicitat per mostrar anuncis en funció de dades com la teva localització o les teves preferències de navegació. Aquestes galetes també li poden servir per fer un seguiment de la teva navegació per diversos webs. 

GALETES DE LA SESSIÓ

Les galetes de la sessió s’emmagatzemen de manera estrictament temporal durant una sessió de navegació i s’esborren del teu ordinador o del teu mòbil quan tanques el navegador.

GALETES PERSISTENTS

S’instal·len per un període fix (generalment un any o més) i no s’esborren en tancar el navegador. S’utilitzen per recollir informació que s’apliqui d’una sessió a una altra; per exemple, per recordar les teves preferències la propera vegada que accedeixis al web o a l’app.

GALETES FLASH

Molts webs utilitzen el reproductor d’Adobe per mostrar vídeos o jocs. En aquest cas Adobe instal·la la seva pròpia galeta, no pas a través del teu navegador sinó del seu reproductor Adobe Flash Player. Pots configurar totes les galetes, independentment del tipus, des de les preferències del teu navegador o des del web d’Adobe.

Les galetes a penguinlibros.com

Penguinlibros fa servir galetes per poder oferir-te la millor experiència de navegació i els continguts que més et poden interessar. No s’utilitzen en cap cas per recollir informació de caràcter personal.

Per què les utilitzem?

GALETES D’ANÀLISI

Penguinlibros utilitza el servei d’anàlisi Google Analytics per recollir dades com la quantitat de visites que rep, quin és el temps mitjà d’una visita o quines pàgines han estat més visitades. La galeta de tercers que permet fer aquest seguiment només s’utilitza amb finalitats estadístiques i no recull dades de caràcter personal, tret que siguis un usuari registrat de Penguinlibros; en aquest cas, recull les dades que tu mateix vas facilitar durant el registre, com ara el teu nom d’usuari i la teva adreça electrònica (la teva contrasenya, evidentment, continua sent confidencial i només la coneixes tu). Google Analytics és utilitzat per molts webs per optimitzar les seves pàgines i oferir-te els continguts que més et poden interessar, però si no vols que reculli dades sobre la teva navegació pots instal·lar al teu navegador el complement d’inhabilitació per a navegadors de Google Analytics (s’explica com fer-ho a l’últim apartat de la política de galetes). 

GALETES DE REGISTRE

Quan et registres a penguinlibros, generem una galeta que indica si has iniciat sessió o no. El nostre servidor utilitza aquesta galeta per saber amb quin compte has iniciat sessió i si aquell compte ha de donar-te accés a un servei determinat. També ens permet associar amb el teu nom d’usuari els comentaris que publiques. La galeta de registre és una galeta de sessió i, per tant, s’esborra quan tanques el teu navegador. 

GALETES DE TERCERS

Algunes organitzacions alienes a la propietat de Penguinlibros poden instal·lar galetes de tercers en algunes de les seves pàgines, quan això sigui necessari per prestar els seus serveis. És el cas, per exemple, de Facebook, Twitter o Google+: quan comparteixes un contingut del nostre web mitjançant un dels seus botons, l’acció queda registrada per la xarxa social que ha creat el botó.

Com configurar les galetes

Totes les galetes, tret de les Flash, les pots gestionar des del teu navegador, normalment a la secció “Opcions” o “Preferències”. Pots desactivar-les totes, i en aquest cas el teu navegador no permetrà que se n’instal·li cap, o només les que provinguin de certs webs: aquesta última és una bona opció per poder gaudir de les funcionalitats avançades dels webs que respecten la privacitat de les teves dades, com penguinlibros, i excloure aquelles que no ho facin. Tots els navegadors compten amb una secció d’Ajuda que t’indicarà com gestionar les galetes. Les instruccions dels navegadors més utilitzats també les pots trobar als enllaços que posem a la teva disposició a l’últim apartat de la política de galetes.
Si vols eliminar la publicitat originada per les galetes de tercers, també tens l’opció d’instal·lar al teu navegador un connector com Adblock que bloquegi els anuncis. Finalment, pots gestionar les galetes instal·lades per Adobe Flash Player des del web d’Adobe.

Aquest web utilitza el tipus de galetes següent:

Aquest lloc web podrà utilitzar galetes per facilitar la navegació i millorar la qualitat de la prestació dels nostres serveis a l’usuari de manera anònima. Tanmateix, l’usuari podrà configurar el seu equip per acceptar o rebutjar les galetes que rebi (preferències o opcions de privacitat del seu navegador).

La taula següent explica les galetes que fem servir i la seva finalitat:

 

Galeta

Propòsit

Més informació

Google Analytics

Recollir dades de navegació de manera anònima amb la finalitat de poder analitzar la informació recollida per tal de millorar el web.

http://www.google.com/policies/privacy/

Hotjar

Recollir dades de navegació de manera anònima amb la finalitat de poder analitzar la informació recollida per tal de millorar el web.

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/

Iniciar la sessió amb Facebook

Galetes d’integració del servei Iniciar la sessió amb Facebook

https://www.facebook.com/about/privacy/

Google Tag Manager

Recollir dades de navegació de manera anònima amb la finalitat de poder analitzar la informació recollida per tal de millorar el web.

http://www.google.com/policies/privacy/

 Google Sign-in for websites

 Galetes d’integració del servei Google Sign-in for Websites

 https://policies.google.com/privacy?hl=es

 

 

Per consultes sobre l’ús de les galetes als webs de Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U., pots posar-te en contacte amb nosaltres escrivint a lopd @penguinrandomhouse.com i especificant “Galetes” a la línia d’Assumpte del teu correu electrònic.

Afegit a la llista de destijos