no-foto

Jordi Cuixart

Biografia

Jordi Cuixart (Santa Perpètua de Mogoda, 1975) va estudiar formació professional a l'Institut Escola Industrial de Sabadell. Va començar a treballar als setze anys en una fàbrica, fins que el 2003 va crear una empresa de maquinària de packaging. També va ser un dels impulsors de la fundació privada d'empresaris FemCAT.

El 2010 va entrar a la junta directiva d'Òmnium Cultural, encapçalada per Muriel Casals, on va ocupar el càrrec de tresorer i, posteriorment, de vicepresident. El 2015 fou nomenat 10è president d'Òmnium, que avui és la principal entitat cívicocultural de Catalunya, amb 135.000 socis.

Des del 16 d'octubre de 2017 es troba en presó preventiva, acusat de rebel·lió per la manifestació del 20S a Barcelona i per haver promogut la participació al referèndum de l'1 d'Octubre. A les portes del judici al Tribunal Suprem, organitzacions com Amnistia Internacional, Human Rights Watch o el PEN International han demanat el seu alliberament.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Jordi Cuixart
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos