Núria Pradas sin copyright

Núria Pradas

Biografia

Núria Pradas Andreu és filla del barri barceloní del Poble Nou. Va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i, des de molt jove, ensenya Llengua i Literatura Catalanes a les aules.

Dins l'àmbit escolar, ha dirigit grups de teatre juvenil, una de les seves grans passions, i és aquí on va fer les primeres passes en el món de l'escriptura. Del teatre va passar a la novel·la per a nens i joves. El món de la literatura cada vegada l'atreia més i s'hi va comprometre de tal manera que va acabar deixant les aules per dedicar-s'hi de ple.

L'any 2012 va guanyar el Premi Carlemany amb la novel·la Sota el mateix cel i a partir de llavors es va decidir a escriure novel·les per a adults. L'any 2014 va publicar La noia de la Biblioteca, i el 2016, Somnis a mida, que ha estat traduïda a catorze idiomes. Aquesta entrada en la literatura per a adults no ha significat, ni molt menys, l'abandonament de la narrativa infantil i juvenil, en què sempre s'ha trobat molt còmoda i on ha publicat més d'una cinquantena de títols, entre els quals destaquen Lior, Un estiu amb l'Anna, La filla de l'argenter i la sèrie de La tieta Adela, per posar-ne alguns exemples.

Actualment, Núria Pradas viu a Sant Esteve Sesrovires amb la seva família.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Núria Pradas
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos