Nadia Ghulam

Nadia Ghulam

Biografia

Nadia Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) l'any 1985. La seva vida està marcada per les conseqüències d'una cruenta guerra civil, de la gana i del règim talibà. Però les adversitats no van poder frenar-la i la Nadia va aconseguir sortir endavant gracies al seu ingeni i coratge, fent-se passar per un noi durant deu anys per així poder alimentar a la seva família. Va ser el seu caràcter sociable el que la va portar a col·laborar amb una ONG a través de la qual va arribar a Catalunya, la seva nova casa. Ara viu aquí com a refugiada, treballa com a educadora social i és activista pels drets humans i la Pau. Ha fundat l'associació Ponts per la Pau, amb la qual ajuda als nens de Kabul per què puguin tenir una oportunitat en la vida gràcies a l'educació.

Va guanyar el Premi Prudenci Bertarana amb El secret del meu turbant (Columna, 2010), i ha escrit La primera estrella del vespre (Rosa dels Vents, 2016) i el conte infantil El pasís dels ocells sense ales (La Galera, 2021)

Nadia es l'obra de teatre produida per La conquista del Pol Sud, que explica la seva vida a l'Afganistan i Tornar a Nadia és el documental que explica la seva història.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Les seves obres

Llibres de Nadia Ghulam

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Nadia Ghulam
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos