no-foto

Clara Ponsatí

Biografia

Clara Ponsatí i Obiols (Barcelona, 1957) és professora d'economia. Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona (1980), va fer estudis de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona (1982) i es va doctorar a la Universitat de Minnesota (1988), als Estats Units. Ha estat professora titular del Departament d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l'Institut d'Anàlisi Econòmica del Consell Superior d'Investigacions Científiques, centre que va dirigir entre el 2006 i el 2012. Entre el 2015 i el 2017 va estar al capdavant de l'Escola d'Economia i Finances a la Universitat de St Andrews, a Escòcia. També ha estat professora visitant a les universitats de Califòrnia - San Diego, Toronto, Georgetown i Cambridge.

El juliol del 2017 va ser nomenada consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al govern de Carles Puigdemont, càrrec del qual va ser destituïda pels poders espanyols quan van intervenir la Generalitat el 27 d'octubre de 2017. Des d'aleshores viu a l'exili. Elegida diputada en les eleccions al Parlament del 21 de desembre d'aquell mateix any, renuncià a l'acta el gener del 2018. Va concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del 2019 i és eurodiputada des del primer de febrer del 2020.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Clara Ponsatí
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos