no-foto

Juan Cruz

Biografia

Juan Cruz (Barcelona, 1956) és un guionista i director de cinema espanyol. El 1995 va dirigir el seu primer curt, La Bula, i quatre anys més tard El Olor de las Manzanas, interpretat per Amparo Rivelles. Ella va guanyar el premi a la millor actriu al Festival de Cinema d'Almeria i el guardó es va sumar al Premi Europa Curt Ficcions de Barcelona. Aquell mateix any es va incorporar a la productora El Terrat, on va començar com coordinador de guions al programa La última noche (Telecino), dirigida per Jose Corbacho. Després va col·laborar en altres programes de la productora, com Set de Nit (TV3) o A pèl (TV3) i en 2003 va dirigir La gran evasión (ETB), programa presentat per Carlos Sobera i on també participaren Raúl Cimas i Flipy.

El 2005, juntament amb el seu amic Corbacho, va escriure i dirigir Tapas. Es va estrenar en el Festival de Màlaga, on va obtenir la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula, el premi del públic i el premi a la millor actriu (Elvira Mínguez). A més a més de els dos Goya a millor novell i la millor actriu de repartiment, un altre cop per Elvia Mínguez. Va dirigir també amb el seu amic Corbacho, la sèrie Pelotas (TVE), i la pel·lícula Cobardes.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Juan Cruz
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos