Guillem Albà © David Ruano

Guillem Albà

Biografia

Guillem Albà (Vilanova i la Geltrú, 1985) és pallasso i director de teatre. També és deixeble de Jango Edwards, el mític clown nord-americà, i hereu de titellaires: els seus pares van fundar, juntament amb la seva padrina, la companyia L'Estaquirot Teatre, que justament enguany es retira dels escenaris tot celebrant el 50è aniversari.

L'any 2006 funda la seva pròpia companyia de teatre de creació, amb la qual ha produït vuit espectacles i ha recollit diversos premis, sempre combinant l'humor i la poètica. Destaquen Trau, Calma!, Pluja o Marabunta, que ja fa més de nou anys que gira per arreu del món.

Ha dirigit espectacles com l'adaptació escènica del llibre d'Irene Solà Canto jo i la muntanya balla, codirigida amb Joan Arqué, amb qui va guanyar el Premio Max 2022 a la millor direcció. També ha dirigit grups de música com Love of Lesbian, Txarango o Balkan Paradise Orchestra.

A la televisió ha participat en programes de TV3 com El llenguado, i ha codirigit i presentat Celebrem!. A la ràdio ha col·laborat en diferents programes, i des de fa temps forma part de l'equip d'Islàndia de RAC1, dirigit per Albert Om.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Guillem Albà
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos