Patrícia Gabancho sin copyright

Patrícia Gabancho

Biografia

Patrícia Gabancho (Buenos Aires, 1952 - Barcelona, 2017) va ser periodista i escriptora de llarga trajectòria, amb una obra centrada en diversos aspectes de la societat catalana: història, cultura, política, immigració, urbanisme, Barcelona. Va publicar gairebé una trentena de llibres, entre els quals en destaquen dos que han esdevingut clàssics: El preu de ser catalans, sobre la cultura catalana i el mercat, i Crònica de la independència, periodisme de ficció sobre el procés, un tema al qual va dedicar diversos títols. Sobre la presència d'heterodòxies en la cultura catalana va escriure El fil secret de la història. I sobre el 1714, l'obra d'èxit, Les dones del 1714.

El 2012 va obtenir el Premi Prudenci Bertrana per la seva primera novel·la, La néta d'Adam.

Va tenir una presencia destacada com a analista en les principals tertúlies de ràdio i televisió, i també va prendre part activa en iniciatives de difusió cultural i va ser vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonès.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Les seves obres

Llibres de Patrícia Gabancho

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Patrícia Gabancho
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos