Isabel Allende (c) Lori Barra

Isabel Allende

Biografia

Isabel Allende va néixer l'any 1942, a Perú, va passar la primera infància a Xile i va viure a diversos llocs durant la seva adolescència i joventut. Després del cop militar de 1973 a Xile es va exiliar a Veneçuela i des de 1987 viu com a immigrant a Califòrnia. Es defineix a sí mateixa com «eterna estrangera».

Va iniciar la seva carrera literària en el periodisme, a Xile i a Veneçuela. L'any 1982 la seva primera novel·la, La casa de los espíritus, es va convertir en un dels títols mítics de la literatura llatinoamericana. A aquesta la van seguir moltes altres, totes les quals han esdevingut èxits internacionals. La seva obra ha estat traduïda a quaranta llegües i a venut més de setanta milions d'exemplars, essent l'escriptora més venuda en llengua espanyola. Ha rebut més de setanta premis internacionals, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Literatura de Xile l'any 2010; el Premi Hans Christian Andersen a Dinamarca el 2012, per la seva trilogia «Memorias del Águila y del Jaguar» i la Medalla de la Libertad als Estats Units, la més alta distinció civil, l'any 2014. El 2018, Isabel Allende es va convertir en la primera escriptora en llegua espanyola premiada amb la Medalla d'Honor del National Book Award, als Estats Units, per la seva important contribució al món de les lletres.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Isabel Allende
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos