Xavier Sala i Martín © Torres Bacchetta

Xavier Sala i Martín

Biografia

Xavier Sala i Martín és el catedràtic J. i M. Grossman d'Economia de la Universitat Columbia de Nova York, i professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2003 és l'assessor econòmic principal i l'autor del Global Competitiveness Index del Fòrum Econòmic Mundial de Davos i, des del 1990, investigador del National Bureau of Economic Research de Cambridge, Massachusetts (Estats Units). Entre el 2003 i el 2010 va ser membre de la junta directiva, tresorer i president de la comissió econòmica del Futbol Club Barcelona. Ha rebut nombrosos premis, com ara el Premi Joan Carles I, el Premi Arrow, concedit per la International Health Economics Association al millor article d'economia de la salut del món, el Premi Conde de Godó de Periodisme i els premis Lee Hixson i Lenfest, concedits pels estudiants de les universitats de Yale i Columbia, respectivament, als millors professors de tota la universitat.

És autor dels llibres Apuntes de crecimiento económico, Economia liberal per a no economistes i no liberals, Doncs jo ho veig així (Rosa dels Vents, 2010), Economic Growth (amb Robert Barro), És l'hora dels adéus? (Rosa dels Vents, 2014) i Economia en colors (Rosa dels Vents, 2015), i ha publicat més de cinquanta articles acadèmics i més de tres-cents articles de divulgació. És col·laborador habitual de RAC1, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. També és fundador de la Fundació Umbele, una ONG dedicada a la promoció de l'educació a Àfrica.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Bibliotràilers

Vídeos i bibliotràilers de Xavier Sala i Martín

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Xavier Sala i Martín
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos