no-foto

Stephen Hawking

Biografia

Stephen Hawking (Oxford, 1942 - Cambridge, 2018) va ser un dels científics més prestigiosos del segle XX. Després de llicenciar-se en física a Oxford, es va doctorar en cosmologia a Cambridge, on va ocupar des del 1979 fins al 2009 la Càtedra Lucasiana de Matemàtiques.

La investigació de Hawking va centrar-se en les lleis fonamentals que regeixen l'univers. En un treball pioner, Hawking i Roger Penrose van demostrar que les equacions de la relativitat general impliquen l'existència de singularitats a l'espai-temps.

Més tard, Hawking va desenvolupar la teoria dels forats negres i va demostrar que aquests poden emetre radiació en un estudi memorable en què combinava la relativitat general amb la teoria quàntica, l'altre gran descobriment de la primera meitat del segle XX. Per les seves investigacions, Hawking va rebre infinitat de premis i distincions, i fins a dotze doctorats honoris causa. A més de la seva obra acadèmica, va escriure diversos llibres de divulgació que han estat grans èxits de vendes, com El univers en una closca de nou, Història del temps, i, juntament amb Roger Penrose, La naturalesa de l'espai i el temps.

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Stephen Hawking
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos