Quino

Quino

Biografia

Joaquín Lavado va néixer el 17 de juliol de 1932 a Mendoza (Argentina) al si d'una família d'emigrants andalusos. Va descobrir la seva vocació com a dibuixant als tres anys. L'any 1954 publicà la seva primera pàgina d'acudits al setmanari de Buenos Aires Esto Es. El 1964, el seu personatge Mafalda començà a aparèixer amb regularitat al setmanari Primera Plana. L'èxit de les historietes li brindà l'oportunitat de publicar al diari nacional El Mundo i serà el detonant del boom editorial que s'estendrà per tots els països de llengua castellana. Després de la desaparició d'El Mundo i un any d'absència, Mafalda tornà a la premsa el 1968 gràcies al setmanari Siete Días i el 1970 arribà a Espanya de la mà d'Esther Tusquets i de l'editorial Lumen.

Quino ha aconseguit tenir una gran repercussió a tot el món, s'han instal·lat escultures de Mafalda a Buenos Aires, Oviedo i Mendoza, els seus llibres han estat traduïts a més de vint llengües i dialectes (els més recents són l'armeni, el búlgar, el hebreu, el polonès i el guaraní), i ha estat guardonat amb premis tan prestigiosos com el Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats i el B'nai B'rith de Drets Humans. Quino va morir a Mendoza el 30 de setembre de 2020.


Segueix-me a xarxes

Subscriu-te a les nostres novetats sobre aquest autor o editorial

Les seves obres

Llibres de Quino

Actualidad

Mucho más que libros

Escuela Cursiva
Descubre los cursos de Quino
Cursos
Mujeres e ilustración

En el ciclo Mujeres e Ilustración en Madrid cinco formadoras compartirán sus procesos creativos para que puedas sacar adelante tu proyecto artístico.

199,00€ Matricularme
Afegit a la llista de destijos